Mari Eder säikähti pahanpäiväisesti auton ratissa ennen Oberhofin kilpailua - Urheilu | HS.fi

Mari Eder säikähti pahanpäiväisesti auton ratissa ennen Oberhofin kilpailua

Eder stressaantui autossa sattuneesta tapaturmasta, mutta hiihti silti kahdeksanneksi.

Mari Eder kertoo olevansa altis erikoisille sattumuksille.

7.1. 16:57 | Päivitetty 7.1. 20:01

Mari Eder onnistui mainiosti ampumahiihdon naisten maailmancupin palatessa joulutauoltaan pikakilpailulla Saksan Oberhofissa.

Yhden makuupaikan sakon ampunut Eder oli kahdeksas, yltäen näin toisen kerran kymmenen parhaan joukkoon tällä kaudella. Hän oli yhdeksäs Annecyn sprintissä 16. joulukuuta.

Kahdeksas sija on Ederille paras maailmancupissa sitten maaliskuun alun 2020, jolloin hän oli Nove Meston pikakilpailussa neljäs.

Lähtökohtiin nähden tulos oli jopa erinomainen, sillä harjoittelu vajaan kolmen viikon mittaisen cup-tauon aikana ei ollut optimaalista.

”Sija on tietysti hyvä. Fyysisesti ei ollut paras päivä, mutta se oli odotettavissa. Minulla ei tauon loppu mennyt ihan putkeen. Kaikennäköistä pientä muuttujaa, niin kuin minun elämässäni yleensäkin aina vähän on. Jouduttiin tulemaan vähän rauhallisemmalla valmistautumisella tähän”, Eder kuvaili tiedotteessa.

Eder täydensi STT:lle, että kyse oli tauon loppuvaiheissa tapahtuneesta pienestä tapaturmasta. Auton takalasi "räjähti totaalisesti kun se sai osuman" Ederin ajaessa. Henkilövahinkoja ei onneksi tullut, mutta stressiä tuli.

”Keskimäärin tapahtuu kaikenlaista enemmän (kuin monilla). Jos jotakin voi mennä vinoon, niin se yleensä menee”, Eder nauroi puhelimessa.

”Säikähdin ja stressiä tuli, ja sen seurauksena meinasin tulla kipeäksi. Ihan hyvin kuitenkin väistettiin se, ei tullut koskaan tauti niin päälle. Se kuitenkin vähän vaikutti harjoitteluun.”

Sunnuntain takaa-ajoon Ederillä on hyvät asemat. Pikakisan voittanut maailmancup-kärki Marte Olsbu Röiseland lähtee matkaan 28 sekuntia ennen Ederiä ja kakkossijan jakaneet Hanna Sola ja Julia Simon 21 ovat sekuntia edellä, mutta kärkikolmikon takana viisi seuraavaa starttaavat viiden sekunnin sisään.

Miesten pikakisassa Olli Hiidensalo oli 21:s ja Tero Seppälä 37:s. Kilpailun voitti venäläinen Aleksandr Loginov.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat