Eveliina Piippo oli koronaeristyksessä vuoristohotellin oireeton yökyöpeli – pääsi lopulta aamuyöllä ulkoilemaan - Urheilu | HS.fi

Eveliina Piippo oli korona­eristyksessä vuoristo­hotellin oireeton yökyöpeli – pääsi lopulta aamuyöllä ulkoilemaan

Piippo oli hyvässä vireessä SM-ladulla, koska tunsi koronatartunnasta huolimatta olonsa täysin terveeksi.

Eveliina Piippo sai maistaa Imatran SM-kisojen sprinttiviestissä Kaisa Mäkäräisen (ei kuvassa) rajua vauhtia.

7.1. 18:07

Imatra

Kaksi viikkoa sitten eli jouluna Suomen hiihtomaajoukkue kertoi ikävän uutisen: Eveliina Piipolla oli todettu koronavirustartunta heti Tour de Ski -kiertueen alkajaisiksi.

Perjantaina Piippo oli Imatralla yksi sprinttiviestin SM-kilpailun parhaista hiihtäjistä ja saavutti parinsa Jasmin Kähärän kanssa hopeaa Vuokatti Ski Teamin väreissä.

Melko ripeä koronatoipuminen siis?

Eipä oikeastaan, sillä Piipon mukaan mitään toipumista ei tarvittu.

”Minulla on ollut sataprosenttisen terve olo koko ajan.”

Hän lämpeni Imatran kirpeässä pakkasessa kertomaan yksityiskohtia hotelli­eristyksestään, vaikka suhtautui aluksi vastahakoisesti asiaan liittyviin kysymyksiin.

Piippo vietti kymmenen päivää hotellihuoneessa Sveitsin Lenzerheidessa, jossa Tourin kaksi ensimmäistä osakilpailua käytiin. Siellä Kerttu ja Iivo Niskanen voittivat puolentoista tunnin välein kiertueen toisen osakilpailun.

Piipon mielestä kilpailuvire ei vajonnut merkittävästi, koska hän pystyi koko ajan jossain määrin harjoittelemaan ”Tour de Korona -reissullaan”.

”Juoksin ympäri huonetta ja tein kuntopiiriä. Ruoka tuotiin ovelle. Karanteenin loppupuolella pääsin aamuyöllä vähän ulkoilemaan ja ladullekin.”

Kun Suomen joukkue jatkoi Touria Saksaan, Piippo jäi Lenzerheiden hotelliin. Kotimaahan hän palasi kymmenen päivän karanteenin jälkeen tämän viikon maanantaina.

Tähän kauteen Piippo harjoitteli Hiihtoliiton maajoukkueryhmän ulkopuolella, sillä hän opiskelee urheilustipendillä Denverin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Lue lisää: Työ laboratorio­rottien kanssa järkytti biokemiaa opiskelevaa hiihtäjää Eveliina Piippoa: ”Jos lääkkeiden kehittäminen on tätä, onko minulla sydäntä siihen”

Marraskuussa Piippo tuli Suomeen kilpailemaan päästäkseen antamaan näyttöjä olympiavalintoja varten.

Koronatartunnan takia hän menetti yhden hyvän näytön paikan, joka olisi ollut Tourilla kympin vapaan kisa. Piippo on tunnetusti enemmän vapaan hiihtäjä.

Toinen otollinen näytön paikka katosi sen takia, että Ranskan maailman­cup­viikon­loppu peruuntui ensi viikolta koronatilanteen takia.

”Tietysti se harmittaa, että ne kisat jäivät hiihtämättä, mutta sille ei voi mitään. Pitää keskittyä niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa. Ei haittaa, jos hiihtää täällä SM-kisoissa hyvin, vaikka täällä ei olekaan minulle hyviä matkoja.”

Piippo on tulkinnut tilannetta niin, että hänellä voisi olla edelleen mahdollisuus päästä olympiajoukkueeseen.

”Keskityn hiihtämään mahdollisimman kovaa. Tasoni pitäisi nousta ihan jäätävästi verrattuna siihen, mitä on tällä kaudella nähty. Olen ihan tietoinen tilanteesta. Odotukset tähän kauteen olivat paljon korkeammat kuin olen pystynyt hiihtämään.”

Lauantaina Piippo kilpailee Imatralla 10 km:n (p) väliaikalähdössä, joka ei ole hänelle järin sopiva matka – varsinkaan kun se hiihdetään helpolla ladulla.

”Pitäisi varmaan voittaa minuutilla, että sillä olisi painoarvoa, koska kansainväliset vastustajat puuttuvat”, Piippo sanoo ja viittaa siihen, että Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo eivät ole mukana vaan palautuvat Tourin rasituksista.

Piippo hakeekin vertailua Jasmi Joensuuhun, joka perjantaina ratkaisi sprinttiviestin Suomen mestaruuden Vantaan Hiihtoseuralle parinaan Anni Kainulainen. Joensuu on tässä tilanteessa kympin voittajasuosikki.

Piippo ei vielä tiedä, jatkuuko hänen kautensa Yhdysvaltojen yliopistokisoissa, jos olympiapaikkaa ei tule.

”Elän päivän kerrallaan ja nautin siitä, että saan treenata taas päivänvalossa”, hän sanoo virnistäen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat