Novak Djokovic vetoaa joulukuussa saamaansa koronatartuntaan ja syyttää rajaviranomaista virheestä - Urheilu | HS.fi

Novak Djokovic vetoaa joulukuussa saamaansa korona­tartuntaan ja syyttää rajaviranomaista virheestä

Djokovic toimitti 35-sivuisen valituksen oikeuteen.

Novak Djokovic aikoo pelata Australian avoimessa turnauksessa.

8.1. 14:28

Tennistähti Novak Djokovicin valitus Australian karkotuspäätöksestä perustuu joulukuussa saatuun koronavirustartuntaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Djokovicin asianajajien mukaan serbialainen sai tartunnan 16. joulukuuta, mikä on heidän mukaansa riittävä peruste lääketieteelliseen poikkeukseen.

Djokovic pysäytettiin lentokentällä viime torstaina ja hänen maahantulonsa evättiin, koska viranomaisten mukaan hän ei pystynyt todistamaan lääketieteellistä syytä siihen, miksi hän ei ole ottanut koronavirusrokotuksia.

Djokovicin 35-sivuinen valitus käsitellään maanantaina oikeudessa.

Käännytyspäätöksen jälkeen Djokovic siirrettiin hotelliin, jossa asuu pääasiassa turvapaikanhakijoita.

Djokovicin valituksessa todetaan, että hän oli saanut Australian Tennisliiton lääkintäjohtajalta myöntävän päätöksen lääketieteellisestä poikkeuksesta.

Valituksen liitteenä on dokumentti, jonka mukaan hän sai tartunnan 16. joulukuuta ja 30. joulukuuta hänen todettiin olleen oireeton edelliset 72 tuntia.

Valituksen mukaan lentokentän viranomainen sanoi Djokovicille, että koronavirustartunta ei Australiassa korvaa koronarokotusta.

”Se ei pidä paikkaansa, ja kerroin hänelle, mitä riippumaton osavaltion lääketieteellinen paneeli on todennut ja selitin, miksi näin on. Viittasin sitten kahteen lääketieteelliseen paneeliin ja matkailmoitukseen”, Djokovicin todetaan sanoneen valituksen mukaan.

Valituksessa myös todetaan, että Australian hallituksen sääntöjen mukaan koronavirustartunta on lääketieteellinen poikkeus.

Djokovic saapui Australiaan pelatakseen Australian avoimessa tennisturnauksessa. Turnaus alkaa noin viikon päästä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat