Emil Ruusuvuori laittoi Rafael Nadalin ahtaalle: mursi supertähden syötön, mutta viimeinen rutistus jäi vielä vajaaksi - Urheilu | HS.fi

Emil Ruusuvuori laittoi Rafael Nadalin ahtaalle: mursi supertähden syötön, mutta viimeinen rutistus jäi vielä vajaaksi

Ruusuvuori ja Nadal kohtasivat Melbournen ATP-turnauksessa.

Emil Ruusuvuori sai Melbournen turnauksen välierässä vastaansa Rafael Nadalin.

8.1. 13:44 | Päivitetty 8.1. 20:02

Suomen Emil Ruusuvuori pelasi vahvaa tennistä lauantaina Melbournen ATP-turnauksen välierässä ykkössijoitettua Espanjan Rafael Nadalia vastaan. Nadal vei lähes kaksi tuntia kestäneen ottelun 6–4, 7–5.

”Tämä oli yksi parhaista kokemuksistani tenniskentillä. Vastassa oli yksi lapsuuden idoleistani, ottelu pelattiin yhdellä tenniksen isoimmista kentistä, ja oli vieläpä porukkaa katsomassa”, Ruusuvuori tunnelmoi STT:n mukaan urakkansa jälkeen.

Avauserässä molemmat pitivät syöttönsä 5–4-tilanteeseen asti. Ruusuvuori teki kaksoisvirheen omassa syöttövuorossaan hankalassa paikassa: moninkertainen grand slam -voittaja Nadal sai eräpallon eikä hän jättänyt sitä hyödyntämättä.

Toinen erä oli vielä tiukempi. Tilanteessa 2–2 Ruusuvuorella oli murtopallo, mutta Nadal selvitti sen. Nadal nousi 5–3-johtoon syötönmurron turvin, mutta suomalaisen vahva taistelu toi tulosta: ensin hän piti oman syöttönsä ja mursi heti perään Nadalin syötön: 5–5.

Tilanteessa 5–5 Ruusuvuorella oli murtopallo Nadalin syöttöön, mutta espanjalaisen stoppariin suomalainen ei aivan ehtinyt. Kun Ruusuvuori syötti 5–6-tilanteessa, hän johti peliä 40–30, mutta Nadal väänsi itselleen lopulta ottelupallon. Ruusuvuoren kämmenlyönti meni pitkäksi ja ottelu päättyi siihen.

”Oli upea tunnelma ja hyvä matsi yleisesti ottaen. Koitin nauttia jokaisesta hetkestä. Oli paljon hyvää tennistä, mutta myös juttuja, joita täytyy parantaa. Olen suoritukseeni tyytyväinen.”

Ruusuvuori ei ollut aiemmin kohdannut Nadalia turnauksissa. Kaksikko on kuitenkin harjoitellut yhdessä niin Mallorcalla kuin meneillään olevassa turnauksessa.

”Hän on nuori ja kehittynyt. Hänessä on paljon potentiaalia. Hänellä oli mahdollisuutensa tänään, ja on aina hienoa voittaa hänen kaltaisensa pelaaja. Emil pelasi aggressiivisesti”, Nadal kehui STT:n mukaan suomalaista vastustajaansa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat