Haaveri kiristi Ristomatti Hakolan hermoja myös mestaruuden tuoneessa paluukilpailussa – paljasti kylkikipujen häipyneen yllättävässä tilanteessa - Urheilu | HS.fi

Haaveri kiristi Ristomatti Hakolan hermoja myös mestaruuden tuoneessa paluukilpailussa – paljasti kylkikipujen häipyneen yllättävässä tilanteessa

Miesten SM-kisan kovimpiin suorituksiin ylsi 19-vuotias Alexander Ståhlberg.

Ristomatti Haklolan suksi kulki lauantaina.

8.1. 13:52 | Päivitetty 8.1. 15:04

Imatra

Viime talven MM-mitalisti Ristomatti Hakola palasi Imatran SM-hiihdoissa odotetulla tavalla tositoimiin kuuden viikon pakotetulta kilpailutauolta.

Marraskuun lopulla Hakolalta murtui Rukan maailmancupin 15 kilometrillä (p) kaksi kylkiluuta, kun hän kaatui kovassa vauhdissa niin sanotussa Impilinnan laskussa.

Lauantaina Hakola voitti saman matkan Suomen mestaruuden, mutta haavereilta hän ei välttynyt tälläkään kertaa.

Hakola raportoi, että heti toisella työnnöllä startin jälkeen häneltä hajosi vasemman sauvan kiinnitysremmi.

”Huono tuuri, eikä ollut varasauvaa. Tuli Kummelin jutut mieleen, koska varasauvat ovat kotona sängyn alla”, sanoi Hakola, joka kymmenen vuotta sitten saavutti näissä samoissa maisemissa uransa ensimmäisen miesten mestaruuden. Silloin matka oli 50 kilometriä (p).

Hakola kertoi hiihtäneensä ensimmäisen 3,75 kilometrin kierroksen rikkoutuneella sauvalla, kunnes sai ehjän. Se oli kuulemma hieman liian lyhyt.

”En sitten enää ehtinyt vaihtaa oikean mittaiseen. Kun se remmi meni, se keppi olisi lentänyt varmaan 80 metriä, jos olisin ladannut sen”, Hakola kuvasi hermojensa kiristymistä.

Hakola jätti toiseksi sijoittuneen Jämin Jänteen seurakaverinsa Markus Vuorelan 37 sekunnin päähän. Seura sai kolmoisvoiton, kun Lauri Lepistö otti pronssia ennen viime talven nuorten MM-mitalistia Alexander Ståhlbergia, 19, joka ylsi kärkimiehistä omaan tasoonsa nähden parhaaseen suoritukseen.

”Odotin itseltäni voittoa. Ainakin pystyin hiihtämään 15 kilsaa kivuitta. Vaikea sanoa, kun oli tällainen pakkanen, mutta kyllä hiihtäminen tuntui vähän tukkoiselta. Ei ollut hyvän tuntuista hiihtoa, mutta olen ollut hyvässä kunnossa kolmisen viikkoa”, sanoi Hakola, joka harjoitteli noin kuukauden ajan Vuokatissa.

Hakola kertoi Vuokatissa käydystä harjoituskilpailusta, jossa olivat mukana Lepistö ja joulukuussa sairastellut Joni Mäki. Matkana oli 15 kilometriä (p) yhteislähdöllä.

”Se oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun hiihdin kovempaa. Kun vedin sen kisan, niin kylkikivut häipyivät. Se oli jännää. Tulokset eivät ole julkisia, mutta voin paljastaa, että olin korkealla”, Hakola virnuili.

Vuokatissa Hakola teki kovempia harjoituksia ensin juoksumatolla.

”Ylävartalokin on ollut yllättävän hyvä. Ei loukkaantumisen aikana ole tullut hirveästi takapakkia, jos katsoo treenituloksia”, sanoi Hakola.

Ståhlberg ei ollut erityisen yllättänyt, että yleisen sarjan SM-mitali jäi vain kolmesta sekunnista kiinni.

Viikko sitten hän hävisi Kuopiossa kansallisessa kympin kisassa (p) vain viisi sekuntia Vuorelalle, joka on toipunut lokakuussa maajoukkueleirillä tapahtuneesta pohjeluun murtumasta.

”Siellä oli myös aika hyvä kulku. Oli aika tiukka kamppailu Maken kanssa. Kunto on nousussa. Oli tämä vähän yllätys, koska kroppa on tuntunut löysältä. En saanut esimerkiksi sykettä nousemaan kunnolla. Aika kummallinen juttu”, sanoi Ståhlberg, joka tähtää kultamitaliin Norjassa helmikuussa pidettävissä nuorten MM-kisoissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat