Kaatunut Otto Niittykoski sivussa sunnuntaina, suomalaiset jäivät lauantaina kauas kärjestä - Urheilu | HS.fi

Kaatunut Otto Niittykoski sivussa sunnuntaina, suomalaiset jäivät lauantaina kauas kärjestä

Eero Hirvonen ja cup-paluun tehnyt Perttu Reponen hiihtivät sijoille 21 ja 22 Val di Fiemmessä.

Lauantain kisassa Val di Fiemmessä kaatunut Otto Niittykoski jää sivuun sunnuntain kilpailusta. Kuva marraskuulta Rukan maailmancupista.

8.1. 17:47

Yhdistetyn maailmancupin kisassa Italian Val di Fiemmessä mäkihypyssä kaatunut Otto Niittykoski jättää varotoimenpiteenä väliin sunnuntain cup-kisan, kertoi Hiihtoliitto.

Niittykoski menetti normaalimäen alastulossa tasapainonsa, kaatui rajun näköisesti ja iski päänsä maahan. Niittykoski pystyi kuitenkin nousemaan ylös ja käveli omin voimin pois mäkimontusta.

”Näillä näkymin ei mitään suurempaa, mutta sen verran päähän tärähti, että kisat oli tältä viikonlopulta tässä”, Niittykoski kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Yhdistetyn maajoukkuevalmentaja Petter Kukkonen kertoi, että Yhdysvaltain joukkueen lääkäri tutki Niittykosken hotellilla.

”Otto voi tilanteeseen nähden hyvin, ja hän on hotellilla. USA:n joukkueen lääkäri tutki hänet. Huilia tämä viikonloppu, ja seurataan olotilaa”, Kukkonen viestitti Val di Fiemmestä.

Niittykoski korvasi Suomen joukkueessa flunssasta toipuvan Leevi Mutrun. Myös ykköstähti Ilkka Herola joutui pois joukkueesta saatuaan koronavirustartunnan.

Lauantain parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Eero Hirvonen, joka oli loppu­tuloksissa 21:s. Loppukirissä joukkuekaveriaan haastanut Perttu Reponen sijoittui 22:nneksi.

Reponen oli mäkiosuudella 36:s ja Hirvonen 38:s. Kymmenen kilometrin hiihdossa kaksikko napsi edellään hiihtäneitä kiinni tasaiseen tahtiin ja molemmat nousivat cupin pisteille.

Reposelle kisa oli ensimmäinen maailmancupissa tällä kaudella, Hirvonen puolestaan otti kauden toiseksi parhaan sijoituksensa.

Arttu Mäkiaho (mäen 44:s) ja hyppynsä kaatunut Niittykoski (48:s) eivät lähteneet hiihto-osuudelle.

Tällä kaudella kaikki seitsemän maailmancupin kisaansa voittanut Norjan Jarl Magnus Riiber ei osallistunut selkävaivan takia. Lajihallitsijan ollessa poissa voittoon ylsi Itävallan Johannes Lamparter ennen saksalaisia Vinzenz Geigeriä ja Eric Frenzeliä.

Cup jatkuu sunnuntaina Val di Fiemmessä, ja Riiber toivoo pääsevänsä silloin kisaan mukaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat