Ylivoimainen SM-voitto kertoi Joni Mäelle, että sairastelun jälkeen ”toivoa on vielä” - Urheilu | HS.fi

Ylivoimainen SM-voitto kertoi Joni Mäelle, että sairastelun jälkeen ”toivoa on vielä”

Mäki ei aio lähteä olympialaisten valmistautumisleirille Pohjois-Italian vuoristoon.

Joni Mäki voitti Imatralla miesten sprintin ylivoimaisesti ja otti uransa toisen yleisen sarjan henkilökohtaisen Suomen mestaruuden.

9.1. 12:48 | Päivitetty 9.1. 16:40

Imatra

Viime talven sprinttiviestin MM-mitalisti Joni Mäki on ollut viimeisen kuukauden ajan yksi hiihdon tulevan olympiamiehistön kysymysmerkeistä.

Imatran SM-kisoissa nähtiin sunnuntaina merkkejä, että Mäki on palaamassa raiteilleen, vaikka kansainvälisen tason vastustajia ei ollutkaan.

Mäki aloitti mc-kauden mainiosti rynnimällä Rukalla ensimmäisen kerran sprintin finaaliin ja sijoittumalla kuudenneksi.

Seuraavana viikonloppuna Mäen puhti oli kuitenkin aivan poissa Lillehammerin pakkasessa, ja syyksi paljastui pian tuloillaan ollut flunssa.

”Päivä tai kaksi oli lämpöä. Enemmän yskä oli vaivaava tekijä. Sen jälkeen lähdettiin aika rauhallisesti liikkeelle. Ensimmäinen viikko oli kävelyä, ja otettiin happea kehoon. Oli viikko niin, ettei pystynyt tekemään mitään. Oli niin kova yskä. Tuntui, että keuhkotkin olivat aika paskana siinä vaiheessa”, Mäki kertoi sunnuntaina tuoreena ja ylivoimaisena sprintin (v) Suomen mestarina.

Nyt takana on Mäen mukaan pari viikkoa ”ihan ok” harjoittelua, mutta kovia tehoharjoituksia hän ei ole pystynyt juurikaan tekemään.

Mäki näkee tilanteensa olympialaisia ajatellen nyt niin, että ”kirvestä ei ole heitetty vielä kaivoon”.

”Toivoa on vielä. Onneksi on vielä muutama viikko, että kunto voi tästä nousta. Olen aika luottavaisin mielin. Jos olisi mennyt penkin alle, niin olisi varmasti aika paljon miettimistä.”

Perjantain sprinttiviestissä Mäki kärsi yllättävän kiritappion B-maajoukkueeseen kuuluvalle Miro Karppaselle, joka sai sunnuntain kisassa hopeaa.

”Tiesin heti karsinnan jälkeen, että tänään on aika vahva fiilis. Pystyin yrittämään erilaisia taktiikkoja alku- ja välierässä. Ei ollut niin vaikeaa kuin perjantaina, ja suksikin oli vähän parempi. Sieltäkin sai vähän apuja. Ajattelin vetää alusta niin lujaa ja kunnon eron, että voi katsella loppusuoralla hopeakamppailua”, Mäki sanoi.

Mäki ei aio lähteä olympialaisten valmistautumisleirille, joka alkaa viikon päästä noin 2 000 metrin korkeudella Italian Seiser Almissa.

”Jään Vuokattiin valmistautumaan. Tehtiin jo syksyllä päätös. Tulisi aika pitkä reissu, jos kävisi sen valmistavan leiri. Kuitenkin ollaan Pekingissä korkealla aika pitkä aika, että ei tule sellaista väsymystä kisojen loppupuolella”, Mäki sanoi.

Oikaisu 9.1.2022 klo 20.45: Miro Karppanen kuuluu Hiihtoliiton B-maajoukkueeseen eikä alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen, kuten jutussa aiemmin väitettiin virheellisesti.

Finaali, 1,4 km: 1) Joni Mäki Pohti Ski Team 2.48,48, 2) Miro Karppanen Imatran Urheilijat –1,95, 3) Verneri Poikonen Äänekosken Huima –1,97, 4) Lauri Lepistö Jämin Jänne –2,27, 5) Olli Ahonen Imatran Urheilijat –2,52, 6) Lauri Mannila Taivalkosken Metsä-Veikot 85 –12,74.

Välierät, 1. erä: 1) Mäki 2.49,26, 2) Poikonen –0,37, 3) Karppanen –0,71, 4) Oskari Hökkä Taivalkosken Metsä-Veikot 85 –1,35, 5) Juuso Haarala Pohti Ski Team –1,43, 6) Lassi Vuorinen Skiteam 105 –5,68. 2. erä: 1) Lepistö 2.50,20, 2) Ahonen –0,23, 3) Mannila –0,37, 4) Juuso Tossavainen Kuusamon Erä-Veikot –1,03, 5) Niko Husu Kuusamon Erä-Veikot –1,05, 6) Emil Liekari Vuokatti Ski Team Kainuu –10,16.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat