17-vuotias pelaaja teki historiaa Australiassa – Baseballia ammattilaisjoukkueessa pelaava Genevieve Beacom haluaa rohkaista tyttöjä: ”Jos joku yrittää työntää sinut softballiin, niin älä kuuntele” - Urheilu | HS.fi

17-vuotias pelaaja teki historiaa Australiassa – Baseballia ammattilais­joukkueessa pelaava Genevieve Beacom haluaa rohkaista tyttöjä: ”Jos joku yrittää työntää sinut soft­balliin, niin älä kuuntele”

Genevieve Beacomista tuli lauantaina ensimmäinen nainen, joka on pelannut baseballia ammattilaisjoukkueessa Australian liigassa.

9.1. 17:16

Australian liigassa pelaava Melbourne Aces on tehnyt junioripelaajille tarkoitetun development player -sopimuksen 17-vuotiaan syöttäjä Genevieve Beacomin kanssa kaudelle 2022–2023.

Seuran nettisivuilla kerrotaan, että sopimus on historiallinen: Beacom on ensimmäinen nainen, joka pelaa baseballin ammattilais­joukkueessa Australiassa.

Beacom pelasi debyyttinsä liigassa lauantaina, kun joukkue kohtasi Adelaide Giantsin. Peli päättyi 7–1 Giantsien voittoon, kertoo The Washington Post.

”Kun pääsin kentälle, halusin vain pysäyttää juoksut. Heillä oli hetkensä, ja tavoitteeni oli vain estää juoksut ja pisteet”, Beacom kertoi lehdelle.

Vasenkätinen aloitussyöttäjä on tehnyt historiaa aiemminkin, seuran verkkosivuilla kerrotaan. Beacom oli ensimmäinen nainen myöskin ykkösdivisioonassa.

Vuonna 2018 hän oli ensimmäinen nainen, joka nimettiin edustamaan Victoriaa Baseball Victoria U16 -joukkueeseen. Hän kilpaili vuonna 2019 Australian nuorten mestaruuskilpailuissa Sydneyssä.

Urheilijan kehitys ei ole jäänyt lajipiireissä huomaamatta.

”Olen seurannut tämän nuoren naisen kehittymistä pelaajana mukaan lukien pelaaminen Victoriassa ja Australiassa”, Acesin päävalmentaja ja entinen MLB-syöttäjä Peter Moylan sanoi Washington Postin mukaan.

”Hän on ansainnut paikkansa Melbourne Acesin kehityslistalla sataprosenttisesti”, Moylan lisää.

Pelaaja toivoo sopimuksen auttavan häntä pääsemään Yhdysvaltoihin pelaamaan. Hän uskoo, että kilpailullinen ympäristö ja Aces-valmennushenkilökunnalta saatava oppi tekevät hänestä paremman pelaajan.

Lauantaina Beacom lähetti viestin nuorille tytöille, jotka haluavat pelata baseballia.

”Jos joku yrittää pakottaa sinut tekemään jotain, mitä et halua tehdä, työntää sinut softballiin tai harrastamaan urheilua, jota sinun muka pitäisi pelata, niin älä kuuntele. Tee mitä haluat tehdä, ja jos teet tarpeeksi kovasti töitä, pääset varmasti jonnekin”, Beacom totesi The Washington Postin mukaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat