Yllättävä viesti valmennusjohdolta sai Katri Lylynperän ”aika vihaiseksi” ja pakotti muuttamaan suunnitelmia - Urheilu | HS.fi

Yllättävä viesti valmennusjohdolta sai Katri Lylynperän ”aika vihaiseksi” ja pakotti muuttamaan suunnitelmia

Lylynperä voitti Suomen-mestaruuden ilman toivomaansa kamppailua, koska Jasmin Kähärä menetti mahdollisuutensa kaatumiseen.

Katri Lylynperä on saavuttanut molemmat yleisen sarjan Suomen-mestaruutensa Imatralla.

9.1. 17:05

Imatra

Maajoukkuehiihtäjä Katri Lylynperä otti uransa toisen yleisen sarjan mestaruuden Imatralla samassa paikassa ja samassa lajissa kuin ensimmäisen kolme vuotta sitten.

Kisa oli käytännössä jo etukäteen kahden kauppa Lylynperän ja maailmancupissa muutamaan lupaavaan suoritukseen yltäneen seurakaverin Jasmin Kähärän välillä, sillä lauantaina kympin (p) ylivoimaisesti voittanut Jasmi Joensuu jäi pois.

Mestaruudesta ei syntynyt kuitenkaan kunnon kamppailua, sillä Kähärä kaatui johtoasemassa 1,4 kilometrin radan puolivälin jälkeen tiukassa mutkassa.

Lylynperä, 28, kertoi olleensa pettynyt, että Kähärä menetti pelin.

”Voitto piti ottaa, ja se on nyt otettu. Olisin halunnut päästä Jaskan kanssa ehdottomasti kilpailemaan kovaa, ja odotin kovaa kamppailua tuohon loppuun. Haluaisin mieluummin voittaa hiihtämällä eikä niin, että toinen kaatuu keulasta edessä.”

Alun perin Lylynperän oli tarkoitus kilpailla Imatralla perjantaina ja lauantaina. Suunnitelmiin tuli muutos, koska hänen mukaansa maajoukkueen valmennusportaalta tuli yllättäen viestiä, että henkilökohtainen sprintti olisi hänen olympiavalintansa kannalta merkityksellinen.

Asiaan vaikutti se, että Ranskan mc-rupeama alkavan viikon lopulla peruuntui koronatilanteen takia.

Ylen tv-haastattelussa Lylynperä sanoi olleensa ”aika vihainen” koko viikon.

Lylynperällä oli se käsitys, että olympiavalinnat tehdään maailmancupissa annettujen näyttöjen perusteella.

Tällä kaudella hän ylsi Rukalla uransa parhaaseen mc-sijoitukseen oltuaan perinteisen sprintissä viides.

Olympialaisissa sprintti kilpaillaan vapaalla. Joulukuussa Lylynperä epäonnistui Lillehammerin pakkasessa (36:s), mutta korkealla olympialaisten tapaan hiihdetyssä Davosin sprintissä hän oli 20:s.

”Olin vetänyt SM-kisoja edeltävän harjoitusjakson kuorman aika pitkälle, ja palautuminen oli ollut ennakoitua huonompaa, mutta olin ajatellut, että sillä ei ole merkitystä.”

Lylynperä sanoi halunneensa ehdottomasti hiihtää seuralle (Vuokatti Ski Team Kainuu) tärkeän sprinttiviestin perjantaina.

”Otin siihen sitten muutaman päivän lisää. Halusin tulla pikkuisen palautuneemmassa tilassa hiihtämään sprinttiä, jota on vaikea hiihtää kuormittuneessa tilassa hyvin.”

Kun Kähärä oli kaatunut, Lylynperän ylivoimainen mestaruus oli vain muodollisuus. Hopealle kiri 23-vuotissynttärinsä kunniaksi Josefiina Böök ennen Maaret Pajunojaa.

Finaali, 1,4 km: 1) Katri Lylynperä Vuokatti Ski Team 3.11,95, 2) Josefiina Böök Jämin Jänne 4,32 sekuntia jäljessä, 3) Maaret Pajunoja Ikaalisten Urheilijat –5,07, 4) Anni Lindroos Pargas IF –10,04, 5) Jasmin Kähärä Vuokatti Ski Team Kainuu –24,05, 6) Emmi Lämsä Visa Ski Team Kemi –34,98.

Välierät, 1. erä: 1) Lylynperä 3.19,79, 2) Lindroos –0,55, 3) Böök –0,81, 4) Lämsä –0,89, 5) Anni Kaipainen Mikkelin Hiihtäjät –4,32, 6) Heini Hokkanen Kainuun Hiihtoseura –4,84. 2. erä: 1) Kähärä 3.22,09, 2) Pajunoja –0,91, 3) Julia Häger IF Minken –0,94, 4) Vilma Jylhä Savonlinnan Hiihtoseura –1.34, 5) Eveliina Piippo Vuokatti Ski Team Kainuu –2,68, 6) Rebecca Ehrnrooth Espoon Hiihtoseura –14,29.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat