Ammunta pudotti Mari Ederin kärkitaistosta Oberhofin takaa-ajossa, Suvi Minkkisen sijoitus nousi ampumalla - Urheilu | HS.fi

Ammunta pudotti Mari Ederin kärkitaistosta Oberhofin takaa-ajossa, Suvi Minkkisen sijoitus nousi ampumalla

Tero Seppälä oli 30:s Oberhofin maailmancupin takaa-ajokisassa.

Mari Eder oli vielä kisan puolivälissä seitsemäntenä, mutta pystypaikan sakkokierrokset tiputtivat hänet kauas kärjestä.

9.1. 16:57

Suomen Mari Eder sijoittui 24:nneksi ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajokisassa Saksan Oberhofissa. Myös Suvi Minkkinen ylsi cupin pisteille 29. sijallaan.

Kisaan seitsemäntenä startannut Eder ampui makuupaikoilta yhden sakon ja oli kisan puolivälissä seitsemäntenä. Pystypaikoilta tuli kuitenkin 2+3 sakkokierrosta ja Eder putosi kauas kärjestä.

Minkkinen puolestaan lähti viimeisten joukossa (57:s), mutta ammunta sujui tuoden kaksi sakkoa ja Minkkinen nousi tuloslistalla reilusti. Nastassia Kinnunen (5 sakkoa) oli 50:s.

Kisan voitti perjantaisen sprinttivoiton myötä kärjessä kisaan lähtenyt Norjan Marte Olsbu Röiseland. Hän jatkaa maailmancupin kärjessä. Ruotsin Hanna Öberg oli toinen ja Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava kolmas.

Miesten takaa-ajokisassa Saksan Oberhofissa Tero Seppälä oli 30:s. Pyryisessä säässä kisatussa kisassa Seppälä ampui neljältä ampumapaikalta yhteensä viisi sakkoa. Olli Hiidensalo ei lähtenyt kisaan lainkaan.

Kisan voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet 9,9 sekunnilla Ruotsin Sebastian Samuelssoniin. Kumpikin nousi komeasti, sillä Fillon Maillet starttasi 9. sijalta ja Samuelsson 14. sijalta. Tarjei Bö ja Sturla Holm Lägreid ottivat Norjalle sijat kolme ja neljä.

Perjantaina pikakisan voittanut ja takaa-ajoon ykkösenä lähtenyt Venäjän Aleksandr Loginov hukkasi voittosaumat viimeisen ampumapaikan kolmeen ohilaukaukseen ja jäi viidenneksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat