Miesten maailmanlistan entinen ykkönen Andy Murray kommentoi Novak Djokovicin tilannetta: ”Se ei todellakaan ole hyväksi tennikselle” - Urheilu | HS.fi

Miesten maailman­listan entinen ykkönen Andy Murray kommentoi Novak Djokovicin tilannetta: ”Se ei todellakaan ole hyväksi tennikselle”

Myös australialainen Nick Kyrgios otti tällä viikolla kantaa maansa tapaan toimia. Marraskuussa hän sanoi CNN:lle, ettei kannata rokotepakkoa, mutta rokottamattomien ulkomaalaispelaajien pääsy Australiaan ei olisi moraalisesti oikein.

Andy Murray (vas.) voitti Novak Djokovicin ATP-kauden päätösturnauksen eli ATP World Tourin finaalissa Lontoossa 2016.

9.1. 19:55

Tenniksen miesten maailmanlistan entinen ykkönen Andy Murray kertoo Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan olevansa järkyttynyt Novak Djokovicin tilanteesta.

”Aion sanoa kaksi asiaa. Ensimmäiseksi toivon, että Novak on kunnossa. Tunnen hänet hyvin, ja suhteemme on aina ollut kunnossa”, Murray sanoo.

”Toiseksi se [Djokovicin tilanne] ei todellakaan ole hyväksi tennikselle, enkä usko sen olevan hyvä juttu kenellekään mukana olevalle. Minusta se on todella huono.”

Kaksi olympiakultaa ja kolme grand slam -turnausta voittanut skotti on ATP-listalla sijalla 134. Hän aikoo osallistua Australian avoimiin.

Avoimiin yrittäneen rokotevastaisen serbitähden Djokovicin viisumi on evätty. Karkotuspäätöksestään valittanut Djokovic odottaa asiansa käsittelyä hotellissa, joka tunnetaan BBC:n mukaan maahanmuuttajien säilöönottokeskuksena.

Djokovic ei ole saanut Australian hallitukselta takeita siitä, että hän saa lääketieteellisen poikkeusluvan saapua maahan ilman koronarokotetta.

Australialainen Nick Kyrgios otti jo kaksi päivää sitten kantaa maansa tapaan toimia Djokovicin kanssa, yhdysvaltalainen mediayhtiö CNN kertoi perjantaina.

”Uskon toimenpiteisiin ja sain koronarokotteen muiden takia ja äitini terveyden vuoksi, mutta tapa, jolla käsittelemme Novakin tilannetta, on todella huono”, Kyrgios kirjoitti Twitter-tililleen.

Kyrgios sanoi CNN:n mukaan marraskuussa, ettei hän kannata rokotepakkoa, mutta rokottamattomien ulkomaalaispelaajien pääsy Australiaan ei olisi moraalisesti oikein.

Maailmanlistalla kuudentena oleva espanjalainen Rafael Nadal ymmärtää australialaisten turhautumisen koronavirukseen.

”Hän [Djokovic] teki oman ratkaisunsa ja jokainen on vapaa tekemään omat päätöksensä, mutta niillä on seurauksensa”, Nadal sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Djokovicin tilanne on herättänyt laajaa vastustusta hänen kotimaassaan Serbiassa. Hänen isänsä Srdjan Djokovic on verrannut poikaansa Jeesukseen.

Lue lisää: Novak Djokovicin isä vertasi poikaansa Jeesukseen – Australia kiisti väitteet tennistähden pitämisestä väkisin maassa

Djokovicin suhtautumista koronavirukseen on kritisoitu pandemian alusta alkaen. Muun muassa hänen kesällä 2020 järjestämänsä kutsukiertue aiheutti paheksuntaa.

Balkanilla järjestetty kiertue muuttui holtittoman käyttäytymisen vuoksi koronalingoksi, ja se piti keskeyttää ennen aikojaan. Kiertueella pelattiin täysille katsomoille.

Djokovicin asianajaja väittää tennistähden sairastaneen koronaviruksen joulukuussa. Maskiton Djokovic osallistui välittömästi väitetyn tartuntapäivänsä jälkeen muun muassa tapahtumaan, jossa jakoi palkintoja tennisturnauksessa menestyneille lapsille.

Djokovicin karkottamista koskevaa valitusta käsitellään oikeudessa maanantaina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat