Novak Djokovicia kohtaan heräsi uusia epäilyksiä: tennistähti ei ehkä ollutkaan vain Espanjassa ennen Australiaan saapumistaan - Urheilu | HS.fi

Novak Djokovicia kohtaan heräsi uusia epäilyksiä: tennistähti ei ehkä ollutkaan vain Espanjassa ennen Australiaan saapumistaan

Useat australialaiset mediat kertoivat tiistaina, että Djokovic olisi käynyt Serbiassa, vaikka matkustusilmoituksen mukaan hän olisi ollut Espanjassa kaksi viikkoa ennen Australiaan saapumista.

11.1. 10:40 | Päivitetty 11.1. 11:18

Tenniksen maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic harjoitteli tiistaina Australian avoimen tennisturnauksen kentillä, kertoo uutistoimisto AFP.

Djokovicin pelaaminen ensi maanantaina alkavassa turnauksessa on kuitenkin yhä epävarmaa, sillä viisumi saatetaan perua uudelleen.

Djokovic sai maanantaina erävoiton, kun oikeuskäsittelyssä hän sai luvan jäädä maahan ja pelata turnauksessa. Australian hallitus oli viime viikolla perunut pelaajan viisumin, koska hallituksen mielestä Djokovicilla ei ollut riittäviä todisteita lääketieteellisestä syystä kieltäytyä koronarokotuksesta.

Serbialainen 34-vuotias Djokovic on nyt itse vakuuttunut, että hän pelaa turnauksessa.

"Lensin tänne pelatakseni yhdessä tärkeimmistä turnauksista uskomattomien kannattajien edessä”, Djokovic totesi maanantaina Instagramissa.

AFP:n mukaan Djokovic oli ensin tiistaina kuntosalilla yhdessä valmentajansa Goran Ivanisevicin kanssa. Sen jälkeen hän saapui harjoittelemaan keskuskentälle. Helikopterit pörräsivät kentän yläpuolella: televisioyhtiöt kuvasivat Djokovicia.

Djokovicin pelaaminen on yhä epävarmaa, sillä Australian hallituksen mukaan Australiaan saapuvilla pitää olla täysi rokotesarja tai lääketieteellinen poikkeuslupa. Hallituksen mukaan aiemmin saatu koronavirustartunta ei kelpaa poikkeukseksi.

Oikeuskäsittelyn tuomari Anthony Kelly oli tästä eri mieltä ja hyväksyi Djokovicin perustelut. Djokovic on ilmoittanut saaneensa tartunnan 16. joulukuuta.

Hallitus on myöntänyt, että Djokovicille lentokentällä tehty haastattelu oli ”kohtuuton”, koska pelaajalle ei annettu luvattua aikaa vastata.

Tiistaina Australian medioissa kerrottiin mahdollisesta uudesta käänteestä, joka voi vaikeuttaa Djokovicin tilannetta, kertoo AFP. Djokovicin matkustusilmoituksen oikeellisuudesta on epäilys, että se olisi täytetty ennen kuin hän lensi Espanjasta Australiaan.

Ilmoitukseen oli rastitettu, että Djokovic ei olisi matkustanut minnekään Espanjasta edellisten 14 vuorokauden aikana ennen laskeutumista Australiaan 5. tammikuuta. Nyt mediatietojen mukaan Djokovic olisi käynyt Serbiassa.

Avainhenkilö tilanteessa on maahantuloasioista vastaava ministeri Alex Hawke, jolla on yhä mahdollisuus perua pelaajan viisumi. Hän ei ole kommentoinut, milloin hän päättää asiasta.

Novak Djokovic harjoitteli tiistaina Australian avoimen tennisturnauksen keskuskentällä.

Vaikka esimerkiksi tennistähti Rafael Nadal arvosteli Djokovicin rokotevastaisuutta, hänen mielestään pelaajan pitäisi saada osallistua turnaukseen.

”Riippumatta siitä olenko samaa tai eri mieltä joistain asioista Djokovicin kanssa, oikeus on puhunut”, Nadal sanoi espanjalaiselle Onda Cero -radiokanavalle.

Myös tennislegenda Martina Navratilova puoltaa Djokovicin osallistumista Australian avoimiin.

”Vaikka olenkin eri mieltä rokottamatta jättäytymisestä, näyttää kuitenkin siltä, että Novak on pelannut sääntöjen mukaan. Antakaa hänen pelata.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat