Seitsemän hiihtäjää nimettiin Pekingiin – yksi paikka auki miehissä ja naisissa - Urheilu | HS.fi

Seitsemän hiihtäjää nimettiin Pekingiin – yksi paikka auki miehissä ja naisissa

Yhteensä kisoihin on nyt nimetty yhdeksän hiihtäjää

Ristomatti Hakola nimettiin tiistaina olympiajoukkueeseen.

11.1. 16:53

Suomen Olympiakomitean hallitus täydensi Pekingin olympialaisiin lähtevää joukkuetta seitsemällä hiihtäjällä tiistaina.

Tässä vaiheessa joukkueeseen valittiin naisista Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Johanna Matintalo, miehistä Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki.

Aiemmin oli jo nimetty Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen.

Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, kun ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin.

”Maastohiihdon olympiajoukkue on lähdössä valmistavalle leirille korkealle 17. tammikuuta, joten joustavan valinnan periaatetta noudattaen halusimme valita yhteistyössä lajin valmennusjohdon kanssa suurimman osan joukkueesta ennen sitä”, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi tiedotteessa.

”Jouluviikolla tehtyjen ensimmäisten valintojen jälkeen kansainvälisiä näyttöjä on ollut mahdollista antaa vain Tour de Skillä. Tässä tilanteessa on sovellettu aiemmin annettuja kansainvälisiä näyttöjä suhteessa valintakriteereihimme – edellyttäen, että tällaiset urheilijat osoittivat Imatran SM-hiihdoissa olevansa oikeassa suunnassa matkalla kohti Pekingiä.”

Tiistaina tehtyjen valintojen myötä maastohiihdon maapaikkakiintiöstä on täyttämättä enää yksi nais- ja yksi mieshiihtäjä. Nämä paikat täytetään Suomen olympiajoukkueen viimeisessä valinnassa 24. tammikuuta.

Naisten puolella kamppailu viimeisestä paikasta käydään Riitta-Liisa Roposen ja Jasmin Kähärän välillä.

Miesten viimeinen paikan ottaa yksi kolmikosta Remi Lindholm, Markus Vuorela ja Lauri Lepistö.

Monelta hiihtäjältä poistui viimeinen näyttöpaikka, kun Ranskan maailmancup peruttiin ja myös Planican viikonloppu peruttiin.

”Tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein – saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella”, Lehtimäki toteaa.

Suomen kisajoukkue on muodostumassa noin 90 urheilijan kokoiseksi. 24. talviolympialaiset kilpaillaan Kiinan Pekingissä 4.–20. helmikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat