Tommi Mäkinen sai jättisakot sakkovilpistä - Urheilu | HS.fi

Tommi Mäkinen sai jättisakot sakkovilpistä

Käräjäoikeus katsoi Mäkisen antaneen väärää tietoa tuloistaan liittyen vuonna 2019 saamaansa ylinopeussakkoon.

Tommi Mäkinen sai lähes 47 000 euron sakot.

11.1. 18:16

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Toyotan rallitallin entisen tallipäällikön Tommi Mäkisen sakkovilpistä lähes 47 000 euron sakkoihin.

Käräjäoikeus katsoi, että Mäkinen antoi väärä tietoa tuloistaan liittyen vuonna 2019 saamaansa ylinopeussakkoon.

Nelinkertainen rallin maailmanmestari Mäkinen sai sakkovilpistä rangaistukseksi 35 päiväsakkoa, joista muodostuu hänen tuloillaan 46 865 euroa. Mäkinen määrättiin lisäksi maksamaan valtiolle 40 euroa rikosuhrimaksuna.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mäkinen ajoi vuoden 2019 marraskuussa 147 kilometrin tuntinopeutta satasen alueella Jyväskylän seudulla. Hän sai 28 päiväsakkoa, jotka tekivät hänen tuloillaan 37 128 euroa.

Mäkinen toimitti tulojensa olennaisesta pienentymisestä syyttäjälle selvityksen, joka hyväksyttiin. Päiväsakko aleni 105 euroon. Mäkisen maksettavaksi jäi 2 940 euron sakot.

Käräjäoikeus totesi nyt, että Mäkinen antoi harhaanjohtavaa tietoa tuloistaan hankkiakseen taloudellista hyötyä. Hän oli jättänyt ilmoittamatta ulkomaan ansiotulojaan ja pääomatulojaan. Mäkisen mukaan kyse ei ole tahallisesta teosta.

Mäkinen asui paljon Virossa ja kertoi vastauksessaan käräjäoikeudelle, ettei tiennyt, että ulkomaan tulot otetaan huomioon sakkojen määräytymisessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat