Ruotsalaisjalkapalloilija sai neljän vuoden pelikiellon ottelumanipulaatiosta - Urheilu | HS.fi

Ruotsalais­jalka­palloilija sai neljän vuoden peli­kiellon ottelu­manipulaatiosta

Pawel Cibicki otti tahallisen varoituksen vastapalveluksena 300 000 kruunun lainasta.

Pawel Cibickin (edessä) pelit on pelattu ainakin neljäksi vuodeksi. Kuva vuodelta 2019 Elfsborgin paidasta.

11.1. 20:15

Ruotsalainen jalkapalloammattilainen Pawel Cibicki on saanut neljän vuoden kansainvälisen pelikiellon ottelumanipulaatiosta.

Cibicki, 28, on ollut suljettuna peleistä Ruotsissa syyskuusta lähtien, ja nyt Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ulotti pelikiellon koskemaan kaikkia sarjoja.

”Tämä on positiivista, mutta myös odotettua. Muuten voisi vain siirtyä toiseen maahan pelaamaan”, Ruotsin jalkapalloliiton lakimies Christine Stridsberg kommentoi SVT:lle.

Cibickin todettiin syyllistyneen ottelumanipulaatioon ja lahjuksen ottamiseen. Tuomion mukaan Elfsborgia edustanut Cibicki otti tahallaan varoituksen yhdessä Allsvenskanin ottelussa vuonna 2019 vastapalveluksena 300 000 kruunun lainasta.

Rike voi tuntua pieneltä, mutta otteluiden tapahtumista voi lyödä vetoa hyvin yksityis­kohtaisella tasolla, joten kaikki ottelumanipulaatio on ankarasti kielletty.

Cibickin lisäksi Ruotsin futsalmaajoukkueessa tekohetkellä pelannut pelaaja ja kolmos­divisioonassa pelannut pelaaja saivat kuuden ja viiden vuoden pelikiellon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat