Ampumahiihtoa viime vuodet hallinnut Johannes Thingnes Bø on hyytynyt juuri Pekingin alla: ”Voin ainoastaan toivoa ihmettä” - Urheilu | HS.fi

Ampumahiihtoa viime vuodet hallinnut Johannes Thingnes Bø on hyytynyt juuri Pekingin alla: ”Voin ainoastaan toivoa ihmettä”

Kolme viimeisintä maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa ottanut Johannes Thingnes Bø on huolissaan kisakunnostaan ennen olympialaisia.

Johannes Thingnes Bø sijoittui Oberhofin pikakilpailussa vasta 28:nneksi.

12.1. 9:10

Norjalaiset Johannekset ovat olleet viime vuosina vallassa miesten maastohiihdossa ja ampumahiihdossa.

Ensin mainitussa välillä suorastaan häkellyttävän ylivoimainen on ollut Johannes Høsflot Klæbo, kun taas jälkimmäisen suurin tähti on ollut Johannes Thingnes Bø.

Bø on voittanut kolme viimeisintä maailmancupin miesten kokonaiskilpailua, ja hän kuuluu 28-vuotiaana jo kaikkien aikojen menestyneimpiin ampumahiihtäjiin.

Nyt olympiavuonna Bø on kuitenkin huonoimmassa vireessä pitkiin aikoihin. Viime viikonloppuna Saksan Oberhofissa hän oli pikakilpailussa hädin tuskin 30 parhaan joukossa, ja takaa-ajossakin sijoitus parani vain maltillisesti.

”Tämä ei ole kaukana urani huonoimmasta. Olen viimeksi ollut näin huono varmaankin kymmenen vuotta sitten”, Bø sadatteli NRK:lle.

”Minulla ei ole ideoita, en tiedä mitä pystyisin tekemään. Voin ainoastaan toivoa ihmettä.”

Ihmettä Bø kaipailisi helmikuussa kilpailtavia olympialaisia varten. Pekingissä hän puolustaa olympiakultaa 8. helmikuuta hiihdettävässä 20 kilometrin kisassa.

”Totta kai olen huolissani olympialaisista, olisi hölmöä sanoa mitään muuta”, Bø totesi NRK:n haastattelussa.

”Tällä hetkellä en ole mitalisuosikki, mutta toisaalta tiedän omat kykyni ja että voin silti ottaa kultaa olympialaisista.”

Vuosittain järjestettävistä MM-kisoista arvokisamitaleja Bøllä on ämpärikaupalla. Pyeongchangista hänen tililleen kertyi olympiakulta ja kaksi hopeamitalia.

Peking saattaa olla Bølle toiseksi viimeinen tilaisuus olympiamitalien kahmimiseen. Hän on kertonut aikovansa lopettaa uransa vuonna 2026 Milanossa ja Cortina d’Ampezzossa kilpailtavien olympialaisten jälkeen.

Poikkeuksellinen alavire ja romahtaminen ovat suhteellisia käsitteitä. Bøn tapauksessa hän on silti onnistunut voittamaan maailmancupissa tällä kaudella yhden henkilökohtaisen kilpailun, minkä lisäksi Norja on voittanut molemmat miesten viestikilpailut.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Bø on parhaillaan seitsemäntenä ennen torstaina Saksan Ruhrpoldingissa käynnistyviä kilpailuja. Hänen isoveljensä Tarjei Bø on neljäntenä.

Miesten maailmancupin kokonaiskisaa johtaa Ranskan Quentin Fillon Maillet.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat