Suomalaishiihtäjien olympianäytöt on nyt annettu: perutuille Planican maailmancupin kisoille ei löytynyt korvaajaa - Urheilu | HS.fi

Suomalaishiihtäjien olympia­näytöt on nyt annettu: perutuille Planican maailmancupin kisoille ei löytynyt korvaajaa

Maastohiihdon Suomen olympiakiintiöstä on täyttämättä yhdet edustuspaikat sekä miehille että naisille.

Riitta-Liisa Roponen ei pääse antamaan enää lisää olympianäyttöjä, kun FIS ei löytänyt Planican perutuille maailmancupin kisoille korvaavaa järjestäjää. Kuva maaliskuulta 2021.

12.1. 13:13

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on ilmoittanut, ettei perutulle Planican maailmancupin viikonlopulle löydetty korvaavaa järjestäjää. Tieto tarkoittaa sitä, että suomalaishiihtäjien olympianäytöt on annettu.

Suomen yhteensä 13 maastohiihtäjän olympiakiintiöstä on täyttämättä yksi miesten ja yksi naisten edustuspaikka. Paikat täytetään viimeistään 24. tammikuuta.

Naisten puolella kamppailu viimeisestä paikasta käydään Riitta-Liisa Roposen ja Jasmin Kähärän välillä. Miesten viimeinen paikan ottanee Remi Lindholm, Markus Vuorela tai Lauri Lepistö.

Lue lisää: Seitsemän hiihtäjää nimettiin Pekingiin – yksi paikka auki miehissä ja naisissa

Slovenian Planicassa oli tarkoitus hiihtää perinteisen hiihtotavan sprintti 22. tammikuuta ja yhdistelmäkilpailu seuraavana päivänä. Tapahtuma peruttiin koronatilanteen takia.

Aiemmin myös tulevana viikonloppuna Ranskan Les Rousses’sa hiihdettäväksi suunnitellut kilpailut jouduttiin perumaan samasta syystä.

Talviolympialaiset alkavat Kiinan Pekingissä 4. helmikuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat