Kiistelty NFL-legenda jätti jo hyvästit kotiyleisölleen – Kohuissa ryvettyneen Ben Roethlisbergerin ura voi päättyä viikonloppuna - Urheilu | HS.fi

Kiistelty NFL-legenda jätti jo hyvästit kotiyleisölleen – Kohuissa ryvettyneen Ben Roethlisbergerin ura voi päättyä viikonloppuna

Pittsburgh Steelersin pelinrakentaja Ben Roethlisberger poistuu NFL-kentiltä mielipiteitä jakavana hahmona.

Ben Roethlisberger jätti jäähyväiset Pittsburgh Steelersin kannattajille 3. tammikuuta pelatussa ottelussa. Tähden ura saa vielä jatkoaikaa pudotuspelien muodossa.

12.1. 15:25

Miljardibisnekseksi paisuneissa moderneissa urheilusarjoissa on nykyään harvinaista, että pelaaja edustaa koko uransa ajan vain yhtä joukkuetta.

Mikäli tällainen ihme tapahtuu, tulee kyseisestä hahmosta yleensä rakastettu seuralegenda.

Vuodesta 2004 lähtien legendaarisen Pittsburgh Steelersin pelinrakentajana, eli tärkeimmässä yksittäisessä roolissa, on ollut Ben Roethlisberger.

Joukkueensa kahdesti Super Bowlin voittoon johdattaneen "Big Benin” ura vetelee viimeisiään, sillä hän on ilmoittanut lopettavansa kuluvan kauden jälkeen.

Steelers ylsi pudotuspeleihin täpärästi AFC-konferenssin viimeisenä joukkueena, eikä se tule tällä kaudella pelaamaan enää kotikentällään. Roethlisberger, 39, jättikin jo hyvästit Pittsburghin yleisölle runkosarjan viimeisessä kotiottelussa.

Hän ei kuitenkaan poistu parrasvaloista rakastettuna legendana, vaan kiisteltynä ja mielipiteitä jakavana hahmona.

Kentällä Roethlisberger on ollut 18 kautensa aikana lähes jatkuvasti hyvä, joskaan ei missään vaiheessa aivan pelipaikkansa terävintä kärkeä.

Viime kausina ikä ja loukkaantumiset ovat tosin alkaneet näkyä otteissa, ja kenties lopetuspäätös olisi jälkikäteen katsottuna ollut syytä tehdä vuotta aiemmin.

Pahennusta, kohua ja kiistoja Roethlisberger on kuitenkin aiheuttanut pääasiassa kentän ulkopuolella. ”Super Bowlin paha poika”, HS:kin otsikoi Roethlisbergeriä käsitelleen Super Bowl -ennakkojutun helmikuussa 2011.

Uraansa jatkavista pelinrakentajista Ben Roethlisbergeriä enemmän otteluita on vain Tom Bradylla. Kuva 19. joulukuuta pelatusta ottelusta, jossa Steelers kohtasi Tennessee Titansin.

Roethlisbergeristä tuli helmikuussa 2005 kaikkien aikojen nuorin Super Bowlin voittanut pelinrakentaja, kun hän johti Steelersin mestariksi vain 23-vuotiaana.

Puoltatoista vuotta myöhemmin hän joutui Pittsburghissa vakavaan onnettomuuteen moottoripyörällä. Kypärätön Roethlisberger törmäsi hänen eteensä kääntyneeseen autoon ja sinkoutui päin sen tuulilasia. Hän sai päähänsä ja kasvoihinsa vakavia vammoja, joista kuntoutuminen kuitenkin jo seuraavaa kautta varten.

Vaikka Roethlisberger ajoi ilman vaadittavaa ajolupaa ja lainvastaisesti kypärättä, hän selvisi tapauksesta ESPN:n mukaan mitättömällä 388 dollarin rikesakolla.

Vakavammista rikoksista Roethlisbergeriä syytettiin vuosina 2008–2011.

Vuonna 2009 31-vuotias nainen väitti Roethlisbergerin raiskanneet hänet edellisenä kesänä Tahoenjärven lomakohteessa sijaitsevassa kasinohotellissa.

Osapuolet pääsivät asiassa sopuun joulukuussa 2011 ennen oikeuskäsittelyn alkua, eikä sovinnon ehtoja koskaan julkistettu. Heti seuraavana vuonna 20-vuotias opiskelija syytti Roethlisbergeriä raiskauksesta Milledgevillessä, Georgian osavaltiossa.

Tässä tapauksessa edes syytteitä ei lopulta nostettu. Jo syyttäjän lehdistötilaisuus syyttämättä jättämisen päätöksestä ja tiedossa olleiden tapahtumien kulusta sai yhden Roethlisbergerin pitkäaikaisen tukijan lopettamaan yhteistyön tähden kanssa.

”Tätä tarinaa ei voi kuunnella ja olettaa Roethlisbergerin selviävän säikähdyksellä siitäkin huolimatta, ettei syytteitä nostettu”, kirjoitti ESPN:n toimittaja Jeffri Chadiha kolumnissaan.

Roethlisberger saikin NFL:ltä kuuden ottelun pelikiellon, jota tosin lyhennettiin myöhemmin kahdella ottelulla. Hänen maineensa sai viimeistään jälkimmäisestä tapauksesta tahran, joka on pysynyt tähän päivään saakka.

Peliura sen sijaan on saanut jatkua ilman seuraamuksia. Katkolla se on seuraavan kerran Suomen aikaa ensi maanantaina, kun Steelers matkustaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kansas City Chiefsin vieraaksi aamuyöllä kello 3.15 alkavaan otteluun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat