Erotuomari sekoili Afrikan mestaruusturnauksen ottelussa: vihelsi pelin päättyneeksi ennen täyttä aikaa, eikä senkään jälkeen kaikki mennyt putkeen - Urheilu | HS.fi

Erotuomari sekoili Afrikan mestaruus­turnauksen ottelussa: vihelsi pelin päättyneeksi ennen täyttä aikaa, eikä senkään jälkeen kaikki mennyt putkeen

Mali voitti Tunisian rangaistuspotkumaalilla.

Tunisian valmentaja Mondher Kebaier (oik.) arvosteli erotuomari Janny Sikazwea ottelun jälkeen.

12.1. 17:57

Jalkapallon Afrikan mestaruusturnauksessa on pelattu runsaasti 1–0-lopputulokseen päättyneitä otteluita. Malin ja Tunisian kohtaamisessa keskiviikkona erotuomarilla taisi olla tarve päästä samaan lopputulokseen, sillä hänellä oli kiire päättää ottelu ennen aikojaan.

Ottelun ainoan maalin teki 48. minuutilla Malin Ibrahima Koné rangaistuspotkusta. Tunisialla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu 13 minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Wahbi Khazrin rangaistuspotkun Malin maalivahti Ibrahima Mounkoro torjui.

Ottelun loppuhetkillä sambialainen erotuomari Janny Sikazwe nousi pääosaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Hän vihelsi ottelun päättyneeksi, kun sitä oli pelattu 85 minuuttia eli viisi minuuttia alle täyden ajan. Tämän jälkeen Sikawze korjasi virheensä, mutta vihelsi päätösvihellyksen tasan 90 minuutin kohdalla. Hän ei siten antanut yhtään lisäaikaa, vaikka ottelun toisella puoliajalla oli useita keskeytyksiä, muun muassa kaksi var-videotarkistusta.

1–0-tulos oli Afrikan mestaruusturnauksessa jo seitsemäs kymmenessä ottelussa. Turnaus pelataan Kamerunissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat