Suomen jäätanssipari ei kisaa EM-jäällä – Juulia Turkkilan koronatestitulos positiivinen - Urheilu | HS.fi

Suomen jäätanssi­pari ei kisaa EM-jäällä – Juulia Turkkilan korona­testi­tulos positiivinen

Turkkila sairasti joulukuun lopulla lieväoireisen koronataudin, mutta hänen koronatestituloksensa on edelleen positiivinen.

Matthias Versluis ja Juulia Turkkila voittivat jäätanssin Suomen mestaruuden joulukuussa Porissa.

13.1. 11:47

Suomen joukkue taitoluistelun EM-kisoissa Tallinnassa koki uuden takaiskun, kun jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ei voi osallistua perjantain rytmitanssiin.

Turkkila sairasti joulukuun lopulla lieväoireisen koronataudin, mutta hänen koronatestituloksensa on edelleen positiivinen.

Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) sääntöjen mukaan kilpailuun osallistuakseen urheilijan PCR-arvon pitää olla negatiivinen ennen kuin urheilija voi kilpailla.

”Olen iloinen, että olen päässyt jo takaisin treeneihin. Tunnen oloni hyvävointiseksi ja terveeksi. Kolme rokotusta lievitti varmasti oireita ja mahdollisti nopean paluun arkeen”, Turkkila sanoo Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Turkkila–Versluis on jo nimetty edustamaan Suomea Pekingin talviolympialaisiin helmikuussa.

EM-kilpailuihin varaluistelijoiksi nimetyt Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat toipumassa koronaviruksesta, joten Suomella ei ole lainkaan edustusta EM-kilpailun jäätanssissa.

”Vaikka EM-kisoista poisjäänti harmittaa, on katseemme käännetty jo Pekingiin”, Turkkila sanoi.

Emmi Peltonen joutui aiemmin jäämään pois naisten kilpailusta nilkkavamman takia. Samalla hän luopui myös haaveistaan kilpailla Suomen yhdestä olympiapaikasta Pekingissä.

Peltosen tilalla Tallinnassa kilpailee Oona Ounasvuori. Suomen toinen edustaja on Jenni Saarinen, joka hankki viime vuonna Suomelle olympiapaikan.

Saarinen on myös Suomen edustaja olympiakisoissa, jos hän säilyy terveenä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat