Tero Seppälä hyvässä vireessä Ruhpoldingin pikakisassa – uran paras toistamiseen tällä kaudella - Urheilu | HS.fi

Tero Seppälä hyvässä vireessä Ruhpoldingin pikakisassa – uran paras toistamiseen tällä kaudella

Puhdas ammunta takasi onnistuneen kisan.

Tero Seppälä alkaa löytää hyvän vireen ennen Pekingin olympialaisia. Kuva Pokljukan MM-kilpailuista viime helmikuulta.

13.1. 18:53 | Päivitetty 13.1. 19:37

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä sijoittui viidenneksi maailmancupin pikakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa. Sijoitus sivuaa Seppälän uran parasta maailmancupissa. Hän oli viides Östersundin takaa-ajokisassa joulukuussa.

”Tiesin, että täällä on ammuttava hyvin, sillä Ruhpoldingissa ammuntataso on yleensä kova. Piti onnistua penkalla, ja nopeasti. Ja onnistuihan se”, Seppälä totesi tyytyväisenä puhelimitse Ruhpoldingista.

Seppälä selvitti sekä makuu- että pystyammunnan puhtaasti. Maalissa eroa kisan voittaneeseen Ranskan Quentin Fillon Mailletiin oli 41,9 sekuntia. Toiseksi sijoittunut Saksan Benedikt Doll voitti Seppälän 34,7 sekunnilla, mutta ensimmäinen pääsy maailmancupin palkintopallille ei kovin kauas jäänyt: kolmoseksi ehtinyt Valko-Venäjän Anton Smolski peittosi Seppälän 9,8 sekunnilla.

Kisasta puuttuivat Norjan kärkimiehet, muun muassa Johannes Thingnes Bø ja Tarjei Bø. Seppälältä suoritus oli silti mallikas ja uran paras pikakilpailu, ja lähtöasemat sunnuntain takaa-ajokisaan ovat hyvät.

”Mukava lähteä noista asemista, siinä on tiivistä sekä edellä että takana. Sunnuntain hiihdon lenkki pitäisi sopia minulle paremmin (kuin pikakisan profiili)”, Seppälä pohjusti.

Ampumahiihtäjien tiiviin ohjelman Pekingin olympialaisia ennen täydentää vielä Anterselvan viikonloppu 20.–23. tammikuuta. Seppäläkin ehtii kotiin vasta olympialaisten jälkeen helmikuun lopulla. Norjalaishuippujen tapaista cup-tapahtuman väliin jättöä ei oikein ole varaa tehdä, joten jaksettava vain on.

”Olen maailmancupissa nyt 15:s, ja olympialaisten yhteislähtöön varman paikan saavat 15 parasta. Joten kisoja ei voi jättää väliin, kuten ei myöskään (Ruhpoldingin ja Anterselvan) viestejä. Meiltä miesten viestijoukkueelta halutaan vielä näyttöjä.”

Takaa-ajoon selvitti tiensä myös yhden sakon ampunut Olli Hiidensalo, joka oli 48:s. Kaksi sakkoa koonnut Heikki Laitinen oli 73:s ja puhtaasti ampunut Jaakko Ranta 88:s.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat