HIFK:n ja Tapparan maalijuhlat laittoivat Liigan tulospalvelunkin sekaisin - Urheilu | HS.fi

HIFK:n ja Tapparan maalijuhlat laittoivat Liigan tulospalvelunkin sekaisin

Juhlakalu Johan Motinin laukaus käynnisti avauserän kestäneen tulituksen, ja Jere Innala sinetöi HIFK:lle kotivoiton.

Jere Innala tuuletti ratkaisevaa osumaa hymyssä suin.

14.1. 19:25 | Päivitetty 14.1. 20:19

HIFK–Tappara 4–3

Helsingin IFK vei jääkiekkoliigan kärkikamppailun Tapparaa vastaan nimiinsä lukemin 4–3. Tapparan yhdeksän ottelun voittoputki tuli näin päätökseensä. Joukkue oli hävinnyt viimeksi 3. joulukuuta.

HIFK nousi voitolla Liigan ykköspaikalle Ilveksen ohi.

Puolustaja Johan Motinista, 32, tuli perjantai-illan kamppailussa HIFK:n historian neljäs ulkomaalaispelaaja, joka on saanut seurassa 200 runkosarjaottelua täyteen. Niinpä hänen pelipaitansa hihaan ommeltiin toinen tähti merkkaamaan toisen satasen täyttymistä.

Kolme aiempaa 200 ottelua tahkonneet HIFK-pelurit ovat Darren Boyko (476), Marek Židlický (257) ja Corey Elkins (223).

”En ajatellut asiaa sen kummemmin kun tulin tänne, mutta toivottavasti saan pelata vielä paljon pelejä. Niin kauan kun perheelläni on kaikki hyvin, voin jäädä niin pitkäksi aikaa kun seura haluaa”, ruotsalainen kertoi pelin jälkeen.

Motinin juhlaottelu alkoi täydellisesti, kun hänen viivalaukauksensa painui heti ensimmäisessä vaihdossa Sebastian Dykin mailan kautta ylänurkkaan.

Tämän jälkeen maaleja vaihdettiin tiheään. Ajassa 6.52 tilanne oli jo 2–2. Jos Helsingin jäähalliin oltaisiin otettu yleisöä, he olisivat pitäneet näkemästään.

Ensimmäisessä erässä ladottiin lopulta peräti kuusi maalia – kolme molempiin päätyihin. HIFK:lta maalikarkeloihin osallistuivat Dykin lisäksi Olli Palola ja Teemu Tallberg. Tapparalta osuivat Sami Moilanen, Patrik Virta ja Casimir Jürgens.

”Se oli aika lepsua peliä. Liikaa kiekonmenetyksiä. Mutta oli sitä varmaan hauska katsoa”, Motin tuumasi.

Kun Jürgensin tarkka laukaus sujahti verkkoon tasoittaen pelin 3–3:een, Liigan verkkosivujen tulospalvelukaan ei enää pysynyt maalijuhlissa mukana. Järjestelmä raapi päätään ja tarjosi HIFK:lle yhä maltillista 1–0-johtoa.

Kristian Kuusela viimeisteli toisessa erässä Tapparalle 4–3-johtomaalin, mutta osuma hylättiin Kuuselan potkaistua kiekon viivan yli.

Seuraavaa, voiton ratkaissutta maalia saatiin odottaa 54. minuutille saakka, kun Yohann Auvitu ja Jere Innala sahasivat viimein Tapparan puolustuksen levälleen ja Innala iski kiekon tyhjään rysään.

Molempien joukkueiden päävalmentajat sattuivat olemaan samasta ottelusta varotoimenpiteenä sivussa. HIFK:n Ville Peltosta paikkasi penkin takana vasta 32-vuotias apuvalmentaja Samuel Tilkanen. Tapparaa käskytti Tuomas Tuokkola.

Joonas Lyytinen palasi kaukaloon pitkän kuntoutusjakson jälkeen. Lyytinen loukkaantui syyskuussa ja ehti olla sivussa peleistä peräti neljä kuukautta. Ottelu oli hänelle vasta kauden kolmas.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa heti lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Myös tuo ottelu alkaa kello 17.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat