Robert Helenius olisi valmis kohtaamaan Tyson Furyn – tiimillä on ässä hihassa: ”Me tunnemme hänet paremmin” - Urheilu | HS.fi

Robert Helenius olisi valmis kohtaamaan Tyson Furyn – tiimillä on ässä hihassa: ”Me tunnemme hänet paremmin”

Neuvotteluja käydään ja Robert Heleniuksella on jo runsaasti tuntumaa mestari Tyson Furyn otteista.

Tyson ''The Gypsy King'' Fury esitteli tyyliään pressitilaisuudessa Los Angelesissa heinäkuussa ennen kohtaamistaan Deontay Wilderin kanssa. Ahvenanmaalla mestarin kehätyyli on tiedossa, joten Robert Heleniusta vastaan ei kannata lähteä takki auki.

14.1. 12:13

Tällä hetkellä näyttää hyvin mahdolliselta, että WBC-liiton raskaan sarjan MM-vyötä hallussaan pitävä Tyson Fury ottelee seuraavaksi suomalaisnyrkkeilijää vastaan.

Robert Heleniuksen manageri Marcus Sundman on vahvistanut Yle Urheilulle, että neuvotteluja käydään ja Ahvenanmaalla valmistaudutaan aloittamaan otteluun tähtäävä sparrileiri helmikuussa.

Nyrkkeilypromoottori Bob Arum kertoi jo joulukuussa, että Robert Helenius ja Andy Ruiz jr. ovat ehdolla Furyn seuraavaksi vastustajaksi.

Helenius ja hänen valmentajansa Johan Lindström ovat enemmän kuin mielissään mahdollisuudesta kohdata WBC:n mestari.

”Ei haittaa, tykkäisin päästä Furyn kanssa kehään ja minä voitan”, Helenius kertoo Helsingin Sanomille.

Kaksikolla on jopa ässä hihassaan tätä ottelua varten.

”Olen sparrannut paljon hänen kanssaan, jo silloin kun asuin Saksassa. Ja olimme Johanin kanssa neljä viikkoa Hollannissa, kun Fury valmistautui Vladimir Klitshkon kohtaamiseen”, Helenius sanoo.

Lindström laskeskelee, että Helenius on ottanut yli 60 sparrierää Furyn kanssa.

”Se on jo noin kuuden ottelun verran”, valmentaja toteaa.

Siinä ajassa saa jo enemmän kuin aavistuksen siitä, millainen nyrkkeilijä on kyseessä. Voidaan sanoa, että Helenius tuntee Furyn tyylin omakohtaisesti.

”Totta kai sparrit ovat aina eri asia kuin ottelu, mutta suurin piirtein on tatsi”, Helenius sanoo.

”Me tunnemme hänet paremmin kuin hän meidät”, Lindström huomauttaa.

Furyn mestaruusvyö ei ole tulevassa ottelussa jaossa. Kyseessä on niin kutsuttu väliottelu ennen seuraavaa titteliottelua. WBC-liiton ykköshaastaja on Dillian Whyte.

Oikaisu 14.1.2022 kello 13.23: Robert Heleniuksen ja Tyson Furyn mahdollinen ottelu ei ole MM-ottelu, kuten jutun otsikossa ja ingressi aiemmin virheellisesti väitettiin. Kyse on niin sanotusta väliottelusta, jossa titteleitä ei jaeta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat