Valtter Virtanen yritti rohkeasti neloishyppyä EM-jäällä: ”Oli magee fiilis kisata” - Urheilu | HS.fi

Valtter Virtanen yritti rohkeasti neloishyppyä EM-jäällä: ”Oli magee fiilis kisata”

Suomalainen paransi roimasti ennätystään kansainvälisissä kilpailuissa. Euroopan mestaruus venäläisluistelijalle.

Valtter Virtanen aloitti vapaaohjelmansa rohkeasti neloishypyllä.

14.1. 19:43 | Päivitetty 14.1. 22:03

Valtter Virtasta ei ainakaan voi syyttää rohkeuden puutteesta.

Suomalainen aloitti räväkästi vapaaohjelmansa taitoluistelun EM-kisoissa Tallinnassa, mutta kaatui neloishypyssä. Kansainvälisissä kilpailuissa neloishyppyä on kuitenkin pakko yrittää, jos haluaa saada pisteitä.

”Neloishyppy on ollut minulla koko kauden. Alastulon onnistuminen ei ole kaukana. Jostain olisi löydettävä pieni sentti lisää korkeuteen”, Virtanen sanoi HS:lle puhelimitse.

Virtaselle sattui vapaaohjelmassaan muutamia kauneusvirheitä. Osa hypyistä kiertyi liikaa, mutta kokonaisuus oli ehjä.

Hän kirjautti arvostelutuomareilta ennätyspisteensä 190,97. Entinen ennätys kansainvälisistä kisoista oli 180,96, joten nyt tuli roima parannus.

”Kokonaisuuteen olen tosi tyytyväinen, uran parhaat arvokisat, vaikkei ehkä sijoituksellisesti. Ei jäänyt harmittamaan. Oli magee fiilis kisata ja sai nauttia”, Virtanen kertoi.

Vapaaohjelmastaan Virtanen sai 123,63 pisteitä. Tekninen osaaminen tuotti 56,75 pistettä ja esittäminen 67,88 pistettä. Keskiviikon lyhytohjelmasta hän sai 67,34 pistettä.

Teknisestä osaamisesta Virtanen tavoitteli vähintään 64 pistettä ja koko vapaaohjelmastaan 130 pistettä. Ne olisivat riittäneet paikkaan kevään MM-kisoissa jo nyt.

”Onneksi on vielä kolme kisaa aikaa tehdä MM-pisteet ennen helmikuun loppua. Tämä ruokki itseluottamusta. Kisassa ei kannata miettiä liikaa pisteitä tai se voi mennä plörinäksi.”

Virtanen luisteli ensimmäisessä ryhmässä. Kisa päättyi myöhään perjantaina. Virtanen oli lopputuloksissa 19:s. Parhaimmillaan hän on ollut EM-kisoissa 18:s vuonna 2015.

”Laji on mennyt eteenpäin ja ollaan eri tasolla kun vuonna 2015”, Virtanen sanoi.

Euroopan mestaruuden voitti Venäjän Mark Kondratiuk kokonaispistein 286,56. Lyhytohjelman jälkeen johtanut venäläinen Andrei Mozalev putosi yleisön hämmästykseksi vasta neljänneksi (265,69).

Italian Daniel Grassl nousi EM-hopealle (274,48). Latvian Deniss Vasilljevs oli kolmas (272,08).

Suomalaisista EM-kisoissa esiintyy vielä Jenni Saarinen naisten vapaaohjelmassa lauantai-iltana. Saarinen on lyhytohjelman jälkeen 16. sijalla.

Jäätanssipari Matthias Versluis–Juulia Turkkila ei kilpaillut perjantaina rytmitanssissa. Turkkila sairasti joulukuun lopulla lieväoireisen koronan, mutta hänen pcr-testinsä oli Tallinnassa vielä positiivinen.

Kansainvälisen luisteluliiton sääntöjen mukaan urheilija ei saa kilpailla, jos koronatestitulos on positiivinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat