Novak Djokovic ei luovuta – yrittää kumota viisuminsa perumisen juuri ennen tennisturnauksen alkua - Urheilu | HS.fi

Novak Djokovic ei luovuta – yrittää kumota viisuminsa perumisen juuri ennen tennis­turnauksen alkua

Djokovicin viisumi peruttiin uudelleen perjantaina, mutta uuden valituksen käsittely on sunnuntaina.

Novak Djokovic harjoitteli perjantaina Melbournessa.

14.1. 15:16 | Päivitetty 14.1. 19:39

Tennistähti Novak Djokovicin viisumisaaga jatkuu edelleen Australiassa. Vaikka maahanmuutosta vastaava ministeri Alex Hawke perui torstaina uudelleen serbialaisen viisumin, se ei vielä tarkoittanut sitä, että Djokovicilta jäisi väliin ensi maanantaina alkava Australian avoin tennisturnaus. Asiaa puidaan uudestaan oikeudessa.

Lue lisää: Tennistähti Novak Djokovicin viisumi Australiaan peruttiin toistamiseen – uhkaa saada kolmen vuoden viisumikiellon

Hawke perusteli viisumin perumista sillä, että rokottamaton Djokovic saattaisi ”aiheuttaa riskin yhteisölle” ja että päätös tehtiin yleisen edun nimissä.

Perjantaina Djokovicin asianajajat väittivät syynä olleen sen, että Djokovic voisi ”kiihottaa rokotuksen vastaisia tunteita”.

Djokovic joutui alunperin ongelmiin saapuessaan Australiaan, koska hän ei ole ottanut koronarokotusta. Djokovic kertoi saaneensa koronatartunnan joulukuussa ja siten hänellä olisi lääketieteellinen poikkeus olla ottamatta rokotetta.

Djokovicin asianajajat valittivat perjantaina Australian hallituksen ja käytännössä Hawken päätöksestä.

Valituksen käsittelyn etenemisestä päätettiin jo myöhään perjantai-iltana Australian aikaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan pelaajan asianajajat vaativat, että valituksen käsittely ja myös päätös olisi sunnuntaina, jotta hänellä olisi mahdollisuus pelata Australian avoimissa ja tavoitella historiallista 21. grand slam -voittoa.

Asianajajien vaatimus toteutui ainakin osittain. Käsittely on sunnuntaina, mutta toisin kuin asianajajat olisivat halunneet, oikeusaste vaihtui.

Djokovicin ensimmäinen valitus käsiteltiin liittovaltion aluetuomioistuimessa, mutta uusi valitus käsitellään liittovaltion tuomioistuimessa. Tämä voi hidastaa käsittelyä.

Ennen tuomioistuinkäsittelyä maahanmuuttoviranomaiset haastattelevat Djokovicia. Tämä tapahtuu lauantaiaamuna kello 8 Australian aikaa. Sen jälkeen Djokovic siirretään vielä nimeämättömään paikkaan, josta hän saa käydä lauantaina päivällä asianajajiensa toimistossa.

Tämän jälkeen Djokovic taas siirretään ”eristykseen” ja hän palaa sunnuntaina kello 9 Australian aikaan kuulemiseen, joka myös tehdään asianajajien toimistossa.

Asianajajat pyysivät, että Djokovic saisi odottaa kuulemisia ja oikeudenkäsittelyä omassa hotellissaan. The Guardianin mukaan sijaintipaikasta päättävät oikeuskäsittelyn osapuolet.

Lue lisää: Novak Djokovic on urheilun tämän hetken ehkä halveksituin supertähti maailmassa – ja siihen on syynsä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat