Ilman olympiapaikkaa jääneet Riitta-Liisa Roponen ja Vilma Nissinen kirjoittivat tunteikkaat päivitykset kisojen jäädessä haaveeksi - Urheilu | HS.fi

Ilman olympiapaikkaa jääneet Riitta-Liisa Roponen ja Vilma Nissinen kirjoittivat tunteikkaat päivitykset kisojen jäädessä haaveeksi

Pekingiin matkaava Jasmin Kähärä iloitsi olympiadebyytistään ”neljä vuotta etuajassa”.

Riitta-Liisa Roponen julkaisi perjantaina tunteikkaan päivityksen Instagram-tilillään. Kuva Ristijärven SM-hiihdoista keväältä 2021.

14.1. 19:34

Ilman paikkaa Pekingin olympialaisissa jäänyt hiihtäjä Riitta-Liisa Roponen julkaisi perjantaina tunteikkaan päivityksen Instagram-tilillään.

Urallaan kahdeksan arvokisamitalia voittanut konkari tavoitteli paikkaa jo kuudensiin olympialaisiinsa. Roponen, 43, osallistui viiden renkaan kisoihin vuodesta 2002 lähtien.

Roponen kirjoitti leireilleensä paljon yksin erossa lapsestaan, puolisostaan, koirastaan ja muista läheisistään.

”Kausi on ollut raskas läheisen vakavan sairauden vuoksi, ja normielämän tuomat haasteet ovat myös olleet erilaiset”, Roponen kirjoitti.

Hän kertoo, ettei tekisi mitään toisin. Roposen bonusvuodeksi kutsuma vuosi on antanut hänelle paljon uusia kokemuksia sekä ilon ja onnen hetkiä.

”Ylpeänä voin todeta antaneeni kaiken sataprosenttisesti, mutta tämän enempään se ei riittänyt”, hän kirjoitti.

Roposen päivitys sisältää bonusvuosi-sanan lisäksi toisenkin vihjeen siitä, että menestyksekäs ura huipputasolla alkaa olla ohi.

”Innolla odotan elämän tuomia uusia haasteita”, vielä keväällä 2021 viestipronssia MM-kisoissa juhlinut Roponen kirjoitti ja päätti viestinsä kiitoksiin.

Roponen ei ollut ainoa suomalainen hiihtäjä, joka kertoi tuntemuksistaan perjantaina. Myös olympiakoneesta jääneen Vilma Nissisen päivityksestä paistoi pettymys.

”Yksi näyttöpaikka, väärään aikaan kunnossa, paljon huonoa tuuria, ja kauden pääkisoja pääsee katsomaan kotisohvalta”, Nissinen kirjoitti.

”Valehtelisin jos väittäisin, ettei harmita tai tunnu pahalta, mutta pahimmalta tuntuu se, ettei lopulta saanut edes mahdollisuutta näyttää.”

Nissinen, 24, joutui sivuun Tour de Ski -kiertueelta korona-altistumisen vuoksi. Kauden ainoan maailmancupin kisansa Nissinen hiihti marraskuussa Rukalla.

Nissisen olympiaunelma siirtyy nyt ainakin neljällä vuodella. Vuoden 2026 talviolympialaiset järjestetään Italiassa, ja hiihtäjät kisaavat tuttuun tapaan MM-hiihtojen ja Tour de Skin näyttämönä tunnetussa Val di Fiemmen laaksossa.

”Viimeiseen vihellykseen asti pelataan, ja toivottavasti päästään tämän talven osalta pelaamaan vielä useamman kerran. Minulla olisi nimittäin annettavaa.”

Ensimmäisiin olympiakisoihin matkaava Jasmin Kähärä iloitsi päivityksessään pienen tytön unelman toteutumisesta.

”Neljä vuotta aiemmin kuin suunnittelin”, Kähärä kirjoitti ja lisäsi päivityksensä kakkoskuvaksi kuvan vanhasta lehtileikkeestä.

Kähärä oli kyseisen haastattelun aikaan kymmenvuotias. Hän kertoi hiihtävänsä, koska se on hauskaa, ja ilmoitti tavoitteekseen olympiakisat 2026.

”Maailman suurin kunnia päästä edustamaan Suomea Pekingiin”, 21-vuotias hiihtäjä iloitsi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat