Schmaltz ja Dyk tehoilivat HIFK:lle neljännen peräkkäisen voiton: ”Se oli todella hyvä peli meiltä” - Urheilu | HS.fi

Schmaltz ja Dyk tehoilivat HIFK:lle neljännen peräkkäisen voiton: ”Se oli todella hyvä peli meiltä”

IFK kaatoi SaiPan vieraskaukalossa ja piti kärkipaikkansa Liigassa.

Sebastian Dyk (54) vietti Lappeenrannassa IFK-uransa kuudetta kahden maalin iltaa. Kuvassa Dykin lisäksi Alex Broadhurst (oik.), Eetu Koivistoinen ja Teemu Tallberg (vas.). Kuva Kouvolasta joulukuulta 2021, jolloin IFK kaatoi KooKoon Dykin maaleilla.

15.1. 19:27 | Päivitetty 15.1. 20:55

SaiPa–HIFK 3–7

Helsingin IFK:n puolustaja Jordan Schmaltz löi lauantaina pöytään näytön, joka hipoo täydellistä.

Reilut 18 minuuttia pelannut Schmaltz laukoi maalin ja syötti peräti neljä, kun IFK voitti jääkiekon Liigan ottelussaan SaiPan vieraskaukalossa murskalukemin 7–3.

Viiden tehopisteen illat eivät ole 28-vuotiaalle yhdysvaltalaiselle arkipäivää.

”Olen yrittänyt miettiä, milloin tein viimeksi viisi pistettä, mutta en muista. Ehkä kesäliigassa tai joskus muulloin kauan sitten. Siitä on hetki”, Schmaltz sanoi.

”Voisin sanoa, että siitä on yli kymmenen vuotta. Ehkä jopa yli 15.”

SaiPan kumoon syötellyt Schmaltz laukoi IFK:n neljännen osuman Miro Väänäsen (1+1) voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen.

”Se oli ihan kiva laukaus. Joskus ne menevät sisään”, Schmaltz sanoi vaatimattomana ja piti itseään muutenkin onnekkaana tehoiltansa suhteen.

IFK-uransa kovimmat yhden ottelun pisteet iskenyt Schmaltz pelaa Liigassa ensimmäistä kauttaan. 38 ottelun saldona on pisteet 7+19=26.

”Meillä on joukkue, joka pystyy pelaamaan sekä kovaa että taitavasti. Pelissämme on paljon hyviä elementtejä”, Schmaltz kertoi.

Ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk vietti lauantaina IFK-uransa kuudetta kahden maalin iltaa.

Dyk kuritti SaiPaa ensimmäisen kerran avauserässä. Alex Broadhurst tuli hyökkäysalueelle oikeasta laidasta ja jätti kiekon rystyllä takaviistoon Dykille.

Toisen maalinsa Dyk laukoi pelin puolivälissä. Kiekko liikkui Broadhurstin, Yohann Auvitun ja Schmaltzin kautta Dykille, joka ohitti toistamiseen Juho Markkasen.

”Sain ensimmäiseen maaliin hyvän syötön Broadhurstilta ja toiseen Schmaltzilta”, 29-vuotias ruotsalainen kertasi lämärimaalejaan.

Broadhurstin johtaman kakkosketjun oikeassa laidassa viilettänyt Dyk pelaa IFK:ssa kolmatta kauttaan. Sadan runkosarjapinnan rajapyykkiin on matkaa kuusi tehopistettä.

”Meillä on todella hyvä joukkue, kuten kahdella aiemmallakin kaudella. Kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa ja pelaavat toisilleen”, Dyk sanoi.

Tehokaksikon Dyk–Schmaltz lisäksi IFK:lle maalasivat Miro Väänänen, Juha Jääskä, Otto Paajanen ja Eetu Koivistoinen.

”Mielestäni se oli hyvä peli meiltä. Olemme löytäneet tavan, jolla haluamme pelata ja teemme kovasti töitä”, Dyk kertasi.

Maalivahti Niilo Halonen torjui Lappeenrannassa 25 laukausta.

Neljä viimeisintä otteluaan voittanut IFK pelaa seuraavan ottelunsa vasta 26. tammikuuta kotikaukalossaan Jypiä vastaan, mikäli koronavirus ei muuta ohjelmaa.

Dyk lähtee otteluun kolmen pelin pisteputkessa.

Dykin tuplamaalit IFK:ssa

Runkosarjassa

  • 15.1.2022 SaiPa–HIFK 3–7, Dyk 2+0=2.

  • 17.12.2021 KooKoo–HIFK 1–2, Dyk 2+0=2.

  • 22.1.2020 HIFK–Ässät 3–2 vl., Dyk 2+0=2.

  • 26.10.2019 Sport–HIFK 3–8, Dyk 2+1=3.

  • 19.10.2019 Ässät–HIFK 1–3, Dyk 2+0=2.

Pudotuspeleissä

  • 29.4.2021 HIFK–TPS 4–1, Dyk 2+1=3.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat