Alppihiihto sai oman ”djokovicin”, ja yleisö buuasi: maailmanmestari pääsi poikkeusluvalla kisaamaan - Urheilu | HS.fi

Alppihiihto sai oman ”djokovicin”, ja yleisö buuasi: maailman­mestari pääsi poikkeus­luvalla kisaamaan

Vincent Kriechmayr ei ollut tehnyt tarvittavia harjoituksia koronakaranteenin takia, mutta hän sai silti luvan kilpailla.

Vincent Kriechmayr laski maailmancupin osakilpailun voittoon lauantaina.

15.1. 16:57

Itävallan Vincent Kriechmayr otti kaiken irti lauantaina, kun hän pääsi poikkeusluvalla osallistumaan syöksylaskun maailmancupin osakilpailuun Sveitsin Wengenissä. Lajin maailmanmestari voitti osakilpailun, mutta yleisö buuasi voimakkaasti.

Buuauksen syynä oli se, että Kansainvälinen hiihtoliitto (Fis) myönsi itävaltalaiselle poikkeusluvan, kertoo uutistoimisto AFP. Kaiken lisäksi Kriechmayrin jälkeen kakkoseksi tuli isäntämaan Beat Feuz, mikä osaltaan vaikutti yleisön pettymykseen.

Kriechmayr oli koronatartunnan takia karanteenissa viime keskiviikkoon asti. Se esti hänen osallistumisensa maanantain ja tiistain harjoituksiin, jotka olivat pakolliset, jotta sai luvan kilpailla syöksylaskussa.

Kierchmayr kuitenkin kilpaili jo keskiviikkona supersuurpujottelussa (sijoitus 9.), ja Fis myönsi hänelle poikkeusluvan perjantain ja lauantain syöksylaskuihin. Perjantaina itävaltalainen oli 12:s.

Sveitsin hiihtoliiton puheenjohtaja Urs Lehmann hämmästeli Kierchmayrin poikkeuslupaa sveitsiläiselle Blickille.

”Tämä avaa ovia uusille erikoisluville. Päätös on täysin väärä”, Lehmann totesi.

Nyt itävaltalaisen tapausta verrataan tennistähti Novak Djokoviciin, joka sai Australian tennisliitolta poikkeusluvan osallistua Australian avoimeen tennisturnaukseen. Djokovicin osallistuminen on tosin yhä epävarmaa, sillä hänen viisuminsa on peruttu kahdesti ja valitusta puidaan oikeudessa sunnuntaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat