Therese Johaug päätti uransa upeaan esitykseen, pysähtyi ennen maaliviivaa kiittämään yleisöä itku kurkussa – Krista Pärmäkoski hienosti toinen

Johaug kruunasi uransa voittamalla kotiyleisön edessä 30 kilometrin yhteislähtökilpailun Holmenkollenilla.

Therese Johaug päätti uransa ylivoimaiseen voittoon Holmenkollenilla lauantaina.

5.3. 12:20

Norjan Therese Johaug otti ylivoimaisen voiton naisten 30 kilometrin (p) kilpailussa Norjan Holmenkollenilla lauantaina. Toiseksi hiihti Krista Pärmäkoski. Kerttu Niskanen oli neljäs häviten Ruotsin Jonna Sundlingille vain 1,5 sekuntia.

Kilpailu oli Johaugin uran viimeinen. Hän hiihti maaliin kahden Norjan lipun kanssa. Hän pysähtyi ennen maaliviivaa ja kiitti yleisöä ennen kuin ylitti maaliviivan tunnekuohun vallassa kyyneleet silmissä.

Lopulta reilusti yli minuutissa ollut ero Pärmäkoskeen kaventui loppusuoran seremonioiden ansiosta 19,4 sekuntiin. Sundling ja Niskanen hävisivät Johaugille reilut puoli minuuttia.

Kilpailussa jännitys voitosta hälveni nopeasti. Johaug karkasi hyvissä ajoin, ja jo seitsemän kilometrin kohdalla eroa seuraaviin oli yli kymmenen sekuntia. Kilpailun puolivälissä johto oli yli 40 sekuntia.

Niskanen ja Pärmäkoski hiihtivät Johaugin karattua pitkään ryhmässä Sundlingin, Itävallan Teresa Stadloberin, Saksan Katharina Henningin sekä Norjan Marte Skaanesin ja Heidi Wengin kanssa.

Koko seitsikko vaihtoi sukset 21,6 kilometrin jälkeen, mutta Pärmäkoski pääsi nopean suksenvaihdon ansiosta vähän karkuun. Niskanen hiihti Pärmäkosken kiinni, ja suomalaiset karkasivat hetkeksi muilta.

Sundling, Stadlober ja Henning saavuttivat kuitenkin suomalaiset muutaman kilometrin jälkeen.

Noin neljä kilometriä ennen maalia Pärmäkoski karkasi uudestaan, ja tällä kertaa hän ei etumatkaansa menettänyt.

Niskanen hävisi pronssin kiritykki Sundlingille, mutta onnistui pitämään Henningin takanaan 0,9 sekunnin erolla.

Muista suomalaisista Johanna Matintalo oli 12:s, Anne Kyllönen 13:s, Jasmi Joensuu 35:s ja Eveliina Piippo 40:s.

Juttua täydennetty kello 13.30: Lisätty Joensuun ja Piipon sijoitukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat