Marit Bjørgen haluaisi kohdata Therese Johaugin vielä kerran, paikkakin on tiedossa

Pitkien matkojen kilpailu Birkebeinerrennet Norjassa tarjoaisi uraansa päättelevälle norjalaismestarille komeat jäähyväiset.

Marit Bjørgen voitti urallaan kahdeksan olympia- ja 18 MM-kultaa. Kuva vuodelta 2012.

5.3. 10:09

Maastohiihdon maailmancupista ja arvokisoista pidemmille matkoille vetäytynyt Marit Bjørgen toivoo, että hän saa vielä tilaisuuden kilpailla Therese Johaugia vastaan ennen tämän vetäytymistä kilpailuista.

Björgen ehdottaa, että uransa tähän kauteen päättävä Johaug osallistuisi Birkebeinerrennet-kilpailuun 19. maaliskuuta.

Parhaillaan perinteiseen Vasaloppetiin valmistautuva Bjørgen kertoi ruotsalaiselle tietotoimistolle TT:lle, että hän on aiemmin keskustellut tästä mahdollisuudesta Johaugin kanssa.

”Olemme puhuneet siitä, mutta hän oli hieman allapäin, kun juttelimme. Hänellä oli lopetuspäätöksen jäljiltä tunteet pinnassa, koska hiihto ja kilpaura ovat olleet niin iso osa hänen elämäänsä”, Bjørgen paljasti.

Aiemmissa keskusteluissa Bjørgen oli kannustanut Johaugia jatkamaan uraansa ensi talveen ja Planican 2023 MM-kisoihin. Hän kertoi Johaugin ajatusten kuitenkin muuttuneen Pekingin olympialaisten jälkeen.

”Aiemmista keskusteluista välittyi tunne, ettei hän ollut vielä saavuttanut kaikkia tavoitteitaan. Ilmeisesti lopetuspäätös kypsyikin olympialaisten jälkeen”, Bjørgen arveli.

”Onhan elämässä muitakin tärkeitä asioita, ja hänellä on jo fantastinen ura takanaan.”

Therese Johaug voitti ensimmäiset olympiakultansa Pekingissä.

Johaug saavutti Pekingin kisoissa kolme henkilökohtaista olympiakultaa, jotka olivat ensimmäiset hänen urallaan. Edellisten talviolympialaisten aikaan hän oli kilpailukiellossa.

Aiemmista 2010 ja 2014 kisoista hänellä oli viestikulta sekä henkilökohtaiset hopea- ja pronssimitalit.

MM-kisoissa Johaug on saavuttanut 14 kultaa, 2 hopeaa ja 3 pronssia. Bjørgen saavutti urallaan 15 olympia- ja 26 MM-mitalia, joista 26 oli kultaisia.

Maastohiihdon maailmancup päättyy Falunin kisoihin 12. maaliskuuta. Norjalaisten supertähtien kohtaaminen Birkebeinerrennetissä olisi sen jälkeen hohdokas päätös talven hiihtokisoille.

Tilaisuus lienee houkutteleva, koska Venäjän Tjumeniin kaavailtu cupin päätös on peruttu Ukrainan sodan takia.

”Kohtaamisemme on nyt täysin mahdollista. Kilpailuun voi tulla cupin kiertueelta muitakin hiihtäjiä”, Bjørgen arveli.

Vasaloppet (90 km) hiihdetään tiistaina ja sen norjalainen vastine Birkebeinerrennet (54 km) kahden viikon kuluttua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat