Kärki karkasi Tero Seppälältä Kontio­lahdella: ”Takaa-ajossa pitää taistella jokainen sekunti pois”

Seppälä lähti hakemaan uransa parasta sijoitusta kotikisassaan, mutta pienet virheet ammunnassa veivät parhaan terän.

Tero Seppälän sprinttimenestys suli kahteen hutiin ensimmäisellä ammuntapaikalla.

5.3. 17:54

Kontiolahti

Tero Seppälä lähti hakemaan uransa parasta sijoitusta ampumahiihdon kotikisassaan Kontiolahdella, mutta heti alkuun tulleet kaksi sakkoa pudottivat hänet kärjestä pikakisassa.

Seppälä oli maalissa 18:s minuutin kisan voittaneesta Quentin Fillon Maillet’sta. Ranskalainen johtaa ylivoimaisesti myös maailmancupia.

”Tuli pikkuvirheitä ammunnassa”, Seppälä sanoi.

Kolme edellistä maailmancupin kokonaiskilpailua voittanut Johannes Thingnes Bœ ei kilpaile lainkaan Kontiolahdella. Muutenkin norjalaisen kausi on ollut alavireinen maailmancupissa.

Fillon Maillet ampui nollat, kuten myös sprintin yllätyskakkonen Norjan Filip Fjeld Andersen (+18,3). Saksan Johannes Kühn lähtee sunnuntain takaa-ajoon kolmantena, puoli minuuttia kärjestä.

Takaa-ajossa Seppälä voi pyrkiä uudestaan kärkisijoille. Kolmanteen sijaan on puoli minuuttia. Kärkikymmenikkö on 15 sekunnin päässä.

”Kärki on karussa, muuten erot ovat pieniä. Edessä olevat miehet ovat kiinni otettavissa. Takaa-ajossa pitää taistella jokainen sekunti pois. Ei halua antaa yhtään siimaa. Pitää ottaa kaikki hyöty yleisön kannustuksesta, kun yleisöä on ensi kertaa paikalla kahteen vuoteen”, Seppälä sanoi.

Tämä kausi on ollut Seppälän uran paras. Hän on ollut viisi kertaa kymmenen sakissa maailmancupissa ja olympiakisoissa Pekingissä.

Seppälä valmentautuu Suomen maajoukkueen ulkopuolella paljon venäläisen Anatoli Hovantsevin johdolla.

Olli Hiidensalo ampui niin ikään kaksi sakkoa. Hän jäi kärjestä 1.34 ja lähtee takaa-ajoon sijalta 38.

”Pystystä tuli pari huolimattomuus virhettä. Ammunnassa on ollut pientä epävarmuutta ja vähän passailin”, Hiidensalo sanoi.

Hiidensalo on pohtinut uransa jatkoa, mutta on kallistumassa jatkamisen kannalle.

”Urheilijan on aina helpompi päättää jatkamisesta kuin lopettamisesta. Ymmärrän hyvin niitä, jotka lopettavat, kun tulee paljon reissupäiviä. Se ei ole niin reilu tilanne toista osapuolta kohtaan. Minulla ei ole vielä kotona jälkikasvua”, Hiidensalo sanoi.

Myös Heikki Laitinen (57.) ja Jaakko Ranta (59.) pääsivät 60 parhaan takaa-ajokisaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat