Therese Johaug kilpaileekin vielä tällä kaudella – tunteikas puhe lopettamisesta ymmärrettiin väärin

Norjalaistähti joutui täsmentämään urasuunnitelmiaan lehdistölle.

Therese Johaug voitti Pekingissä kolme olympiakultaa, joiden oletettiin tyydyttävän hänen voitonnälkänsä.

7.3. 11:01 | Päivitetty 7.3. 11:47

Therese Johaugin luultiin lopettaneen huikea hiihtouransa lauantaina Holmenkollenilla, kun hän voitti naisten 30 kilometrin kilpailun ylivoimaisesti.

33-vuotias Johaug oli kirjoittanut perjantaina Instagramissa tunteikkaat ”jäähyväiset” seuraajilleen. Viimeisen kilpailun hiihtäminen omalla kotiladulla olisi ollut häneltä looginen ratkaisu.

Lue lisää: Therese Johaug päätti uransa upeaan esitykseen, pysähtyi ennen maaliviivaa kiittämään yleisöä itku kurkussa – Krista Pärmäkoski hienosti toinen

”Tuntuu, että ympyrä sulkeutuu monella tavalla kun olen Holmenkollenin 30 kilometrin kilpailun starttiviivalla lauantaina. En haluaisi matkan päättyvän, mutta kaikella on aikansa”, norjalainen kirjoitti tuolloin.

Lauantain kilpailussa kansainvälisen tv-lähetyksen grafiikoissa luki Johaugin lähtevän viimeiseen kilpailuunsa. Myös kansainvälisen hiihtoliiton Fis:n kotisivuilla komeili hetken aikaa tieto lopettamisesta.

Aivan vielä Johaug ei ole kuitenkaan ripustamassa monoja naulaan. Hän korosti kisan jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, ettei Holmenkollenin kisa ollut hänen viimeisensä.

”Ei, ei, kisaan vielä Falunissa ensi viikolla! Ja Birkebeinerrennetissä. Ja Norjan mestaruuskisoissa. Kisoja on vielä muutama. Lopetan tällä kaudella”, Johaug täsmensi Aftonbladetin mukaan.

Lue lisää: Marit Bjørgen haluaisi kohdata Therese Johaugin vielä kerran, paikkakin on tiedossa

Falunin kilpailut ovat tämän kauden maailmancupin viimeinen etappi. Birkebeinerrennet on puolestaan perinteinen Norjassa hiihdettävä 54 kilometrin kestävyysmatka. Norjan mestaruuskisat kruunaavat Johaugin uran maaliskuun lopussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat