Kohuluistelija Kamila Valijevan koreografi uskoo Putinin natsiteoriaan: ”Ettekö saaneet tarpeeksenne 80 vuotta sitten?”

Myös taitoluistelun olympiavoittaja Jevgeni Pljuštšenko puhuu kansanmurhasta.

Taitoluistelun olympiavoittaja Jevgeni Pljuštšenko toistaa Vladimir Putinin puheita. Kuva on vuodelta 2017.

7.3. 13:05

Tunnetut venäläiset taitoluistelunimet ovat ryhtyneet puolustamaan presidentti Vladimir Putinin aloittamaa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Tosin venäläisellä Sport.ru-sivustolla puhutaan Venäjän vapautusoperaatiosta Ukrainassa.

Pekingin olympialaissa dopingepäilyn kohteeksi joutuneen Kamila Valijevan koreografi Aleksei Železniakov kirjoittaa Sport.ru:n mukaan Instagramissa, että nyt ollaan kolmannen maailmansodan partaalla. Tällä hän tarkoittaa erityisesti juutalaisten kohtaloa toisen maailmansodan aikana.

”Oletteko unohtaneet, kuinka juutalaiset jätettiin virumaan viime vuosisadan 30-luvulla? Miten tämä liittyy lapsiin? Mitä urheilulla ja taiteella on tekemistä tämän kanssa? Miten tämä liittyy kansallisuuksiin?”, Železniakov toteaa.

”Useat ihmiset eri maista kirjoittavat minulle. Jos olet venäläinen tai sinulla on juuret Venäjällä, sinut määritellään friikiksi ja hylkiöksi. Mitä oikein teette? Eikö 80 vuotta sitten ollut tarpeeksi? Oletteko unohtaneet?”

Železniakov viittaa kommenteillaan siihen, että Putin väittää Ukrainan valtion johdossa olevan natseja, jotka toteuttavat maassa kansanmurhaa. Tällaisesta ei ole esitetty mitään todisteita.

Myös kaksinkertainen olympiavoittaja Jevgeni Pljuštšenko on omassa Instagram-päivityksessään samoilla linjoilla.

”Venäläiset, menkää pää pystyssä kaikkialle maailmassa ja älkää ujostelko, mutta olkaa ylpeitä venäläisyydestänne. Pysäyttäkää rasismi! Pysäyttäkää kansanmurha! Pysäyttäkää fasismi”, Pljuštšenko vuodattaa Sport.ru:n mukaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat