NFL-lupaus Evan Neal painoi yläasteella 170 kiloa ja oli niin ylivoimainen, että hänet haluttiin sulkea koulupeleistä

Evan Nealin kertomus sai tv-juontajan huolestumaan junioripelien turvallisuudesta.

Evan Neal NFL:n kykyjenetsintätilaisuudessa 3. maaliskuuta.

7.3. 14:59

Amerikkalaisen jalkapallon superlupaus Evan Neal, 21, kertoi NBC:n haastattelussa hurjasta fyysisestä kehityksestään jo yläasteiässä.

Nealia povataan NFL-liigan kesän ykkösvaraukseksi, eikä suotta. Valtavia fyysisiä ominaisuuksia vaativassa lajissa hän on synnynnäinen lahjakkuus.

201-senttinen nuorukainen vitsaili NBC:llä, että tiesi jo äitinsä vatsassa kasvavansa isona suuriin mittoihin. Syntyessään hän olikin peräti 57-senttinen ja viisikiloinen.

”Vanhempani vitsailevat, että kotimatkalla sairaalasta istuin jo omalla penkilläni”, Neal sanoi.

Varttuessaan yläasteikään Neal oli jo mitoissa, joissa hän olisi voinut pelata NFL:ssä saman tien. Hän oli kahdeksannella luokalla kaksimetrinen ja painoi peräti 170 kiloa.

Kun huippulupaus kertoi nuoruusvuosien koostaan, lähetyksen juontaja ei ollut uskoa korviaan.

Kaiken lisäksi Neal pelasi jo tuohon aikaan amerikkalaista jalkapalloa, ja hyödynsi kokoaan kentällä häikäilemättä.

Mielikuva sai juontajan ihmettelemään, millaisia eroja teini-ikäisten pelaajien kehittymisessä todella tapahtuu. Samanikäiset lapset pelaavat koostaan riippumatta samalla kentällä.

”Millainen vanhempi antaisi sinun kokoisesi kaverin koskea heidän lapsiinsa kahdeksannella luokalla? Minä ainakin vetäisin poikani pois junnuliigasta. Hän ei 60-kiloisena siellä pelaisi”, juontaja päivitteli.

Neal kertoi ottaneensa koulupeleissä usein pallon käteensä ja juosseensa sen helposti touchdowniksi vastustajien estelyistä välittämättä. Siitä eivät kaikki pitäneet.

”Vanhemmat sekosivat täysin. He vihasivat sitä ja yrittivät potkia minut ulos sarjasta”, Neal totesi.

NFL-joukkueiden kiikaroima Neal painaa nykyään noin 150 kiloa ja häikäisee amerikkalaisen jalkapallon ystäviä huikealla atleettisuudellaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat