HJK kohtaa ukrainalaisen joukkueen harjoitusottelussa – ”On selvää, että sota näkyy heidän toiminnassaan”

HJK suunnittelee symbolista elettä lauantain otteluun.

HJK valmistautuu kauteen hallitsevana Suomen mestarina.

7.3. 14:02

Helsingin Jalkapalloklubi pelaa tulevana lauantaina harjoitusottelun ukrainalaista FK Metalist Harkovaa vastaan. Joukkue tulee Ukrainan toiseksi suurimmasta kaupungista, maan koillisosassa sijaitsevasta Harkovasta.

Ottelu pelataan Turkin Antalyassa, jossa molemmat joukkueet ovat parhaillaan harjoitusleirillä.

Leirien suotuisasta päällekkäisyydestä johtuen ottelusta sovittiin jo hyvissä ajoin. Sodan vuoksi peli lyötiin lukkoon kuitenkin vasta viikonloppuna.

”Lopullinen päätös pelaamisesta on tietysti ukrainalaisilla. Ymmärrämme täysin, mikäli he viikon aikana päätyisivätkin siihen, että peliä ei lopulta pelata. Olemme joka tapauksessa harkovalaisille kiitollisia mahdollisuudesta pelata”, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi.

Metalist Harkova on Ukrainan liigan kärkijoukkue, mutta liiga on tällä hetkellä pitkittyneellä talvitauolla sodan vuoksi. Alun perin sarjan oli tarkoitus jatkua maaliskuun alussa.

”Paikalla oleva joukkueemme ei ole ehtinyt puhua harkovalaisten kanssa vielä sen tarkemmin jalkapallon ulkopuolisista asioista, mutta sanomattakin on selvää, että sota näkyy heidän toiminnassaan”, Riihilahti kertoo.

HJK suunnittelee tukevansa ukrainalaisia ”symbolisella eleellä” lauantain ottelun yhteydessä.

Riihilahti kertoo HJK:n isännöineen kotiareenallaan sunnuntaina myös hyväntekeväisyysillallista, jonka avulla kerättiin noin 40 000 euroa Unicefin kautta Ukrainan kriisialueiden lapsille.

Helsinkiläisseuran harjoitusleirin ottelut alkoivat sunnuntaina tappiollisesti, kun joukkue hävisi norjalaiselle Sandefjordille lukemin 2–1.

HJK:n ainoasta maalista vastasi Bojan Radulović. Serbialainen hyökkääjä pelaa Klubissa heinäkuun loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella. Hänen pelaajaoikeutensa omistaa ruotsalainen AIK.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat