HIFK venytti kotivoittojensa putken kauden ennätysmittaan: ”Ei välttämättä ihan hurlumhei päästä päätyyn”

IFK kaatoi KooKoon ja otti neljännen peräkkäisen kotivoittonsa.

Otto Karvinen (toinen vas.) juhli 1–1-tasoitustaan yhdessä Micke-Max Åstenin (vas.), Miro Karjalaisen ja Johan Motinin kanssa.

7.3. 20:55 | Päivitetty 7.3. 21:11

HIFK–KooKoo 2–1

Helsingin IFK otti maanantain kierroksella jo neljännen peräkkäisen kotivoittonsa jääkiekon Liigassa. IFK kaatoi KooKoon maalein 2–1 ja nousi sarjassa viidenneksi.

Samalla IFK venytti kotivoittojen putkensa kauden ennätysmittaan. Kolmeen peräkkäiseen kotivoittoon IFK pystyi syksyllä kahteen otteeseen.

”Hyvä matsi. Ei välttämättä ihan hurlumhei päästä päätyyn, mutta ei se aina olekaan, kun kevättä kohti mennään”, IFK:n tasoituksen tehnyt Otto Karvinen sanoi C Morella.

”Kummatkin pelasivat tiukkaa träppivoittoista kiekkokontrolli­hokia. Pitää olla fiksu tuommoisissa peleissä. Paljon on ollut matseja viime aikoina, hyvä voitto meiltä.”

Voittomaalinsa IFK värkkäsi päätöserän alussa ylivoimalla.

Jordan Schmaltz syötti viivasta Alex Broadhurstille, jonka laadukas poikittaissyöttö tavoitti maalipyssy Reid Gardinerin, eikä tämä erehtynyt.

Karvinen pääsi laukomaan IFK:n 1–1-tasoituksen nelosketjun muiden lenkkien Miro Väänäsen ja Micke-Max Åstenin esityöstä.

Osuma oli 31-vuotiaalle Karviselle kauden toinen. Edellinen syntyi lokakuussa Kuopiossa KalPan verkkoon.

IFK:n maalilla 22 kertaa torjunut Michael Garteig antautui vain Ville Meskasen laukauksen edessä. Kim Strömberg väänsi aloitusvoiton Otto Paajaselta ja Samuli Ratinen jatkoi kiekon Meskaselle.

Seuraavan ottelunsa IFK pelaa jo tiistaina kotihallissaan Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan.

”Tähän on valmistauduttu treenaamalla hyvin koko kauden. Jätkät on kunnossa, ja meillä on aika laaja nippu. Sitä kautta sitten kaikilla on freesi jalka”, Karvinen sanoi peliruuhkasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat