Leijonien rahastosta lahjoitetaan 10 000 euroa sodan uhreille Ukrainaan

Avustus maksetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Leijonien olympiahopeajoukkueen 2006 menestysbonukset muodostavat rahaston alkupääoman. Kuvassa Teemu Selänne (vas.), Ville Peltonen ja Olli Jokinen.

7.3. 16:08

Jääkiekkoilijoiden koulutus- ja ammatinedistämis­säätiön alaisuudessa toimiva Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee sodan uhreja Ukrainassa 10 000 eurolla, Suomen Jääkiekkoilijat ry eli jääkiekon pelaajayhdistys tiedotti maanantaina.

Lahjoitettava avustussumma maksetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Säätiö kannustaa jääkiekko- ja urheiluyhteisöä avustamaan hädänalaisia ukrainalaisia.

Suomen maajoukkuepelaajat ovat lahjoittaneet Olympia- ja A-maajoukkuerahastoon yhteensä 872 705 euroa.

Rahaston alkupääoma eli 250 000 euroa on saatu Torinon 2006 olympiahopea­joukkueen lahjoittamana menestysbonuksena. Sen jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueille olympialaisista ja MM-kisoista maksetut menestysbonukset.

Rahaston varoja käytetään Olympiarahaston ohjesäännön mukaisesti jääkiekkoa edistäviin hyväntekeväisyys- tai vastaaviin kohteisiin.

Avustuksia on jaettu toistaiseksi 852 046 euroa, josta noin 70 prosenttia on kohdistettu junioriavustuksina vähävaraisten perheiden kiekkoharrastuksen tukemiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat