Urheilulegenda ja Ukrainan olympiakomitean puheenjohtaja Sergei Bubka kutsui ihmiset auttamaan ukrainalaisia pakolaisia

Bubka kehotti urheilumaailmaa tarjoamaan välttämättömiä tavaroita kodeistaan paenneille ukrainalaisille.

Sergei Bubka (oik.) vieraili Pekingin olympialaisissa tukemassa maanmiehiään. Ukrainan olympiakomitean puheenjohtajana työskentelevä Bubka seurasi kisoissa muun muassa freestylen hyppyjen hopeamitalistin Oleksandr Abramenkon suorituksia. Sekä Bubka että Abramenko ovat olympiavoittajia: Bubka vuodelta 1988 ja Abramenko vuodelta 2018.

7.3. 17:29

Seiväshypyn olympiavoittaja, kuusinkertainen maailmanmestari ja 35-kertainen maailmanennätyksen tekijä Sergei Bubka on vedonnut urheilumaailmaan, jotta kodeistaan paenneet ukrainalaiset saisivat apua, uutistoimisto AFP kertoo.

”Sallikaa minun kääntyä puoleenne näinä vaikeina sota-aikoina”, Bubka kirjoitti AFP:n mukaan.

Bubka kertoi pohtivansa kovasti, kuinka auttaa kotimaataan ja maanmiehiään, jotka tarvitsevat apua ennennäkemättömällä tavalla.

”Yli miljoona ihmistä, suurimmaksi osaksi naisia ja lapsia, on joutunut jättämään kotinsa. Miljoonat ihmiset menettävät toimeentulonsa ja jäävät ilman sairaanhoitoa, ruokaa ja vaatteita”, hän kirjoitti.

58-vuotias Bubka on Ukrainan olympiakomitean puheenjohtaja sekä Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin (WA) varapuheenjohtaja. Hän kertoo lasten kaipaavan pakolaisleireille välttämättömiä tavaroita sekä urheiluvälineitä.

”Pyydämme kaikkia auttamaan näitä naisia ja lapsia, jotka jättivät kotinsa ilman mahdollisuutta ottaa mitään mukaansa.”

Tärkeimpinä tarvikkeina Bubka pitää ensiaputarpeita, hygieniatuotteita, lastenvaatteita, hyvin säilyvää ruokaa sekä taloudellista tukea.

”Lisäksi mietin mahdollisuutta järjestää urheiluvaatteita, urheilukenkiä ja muita varusteita pakolaisleirien lapsille. Vaikka heillä ei ehkä ole mahdollisuutta opiskella, ainakin he voisivat urheilla ja saada ajatuksensa pois kauhuista, joiden keskellä he elävät.”

Viime viikon perjantaina Bubka kirjoitti Twitter-tililleen puolustavansa kotimaataan kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Entinen seiväshyppytähti kertoi rakastavansa Ukrainaa koko sydämestään ja vieneensä kisamatkoilla mukanaan pitämänsä Ukrainan lipun esille avustuskeskukseen.

”Me voitamme”, Bubka kirjoitti videonsa yhteyteen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat