Fifa sallii pelaajien poistumisen Venäjältä kesken sopimus­kauden

Pelaajayhdistys Fifpro sekä yli 40 kilpailun kattojärjestö WLF haluavat poistumismahdollisuuden olevan pysyvä.

Pietarilaisen Zenitin riveissä on kahdeksan ulkomaalaista pelaajaa: viisi Brasiliasta ja yksi Kazakstanista, Kolumbiasta ja Kroatiasta.

7.3. 18:24 | Päivitetty 7.3. 22:46

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa sallii Venäjällä ammattilaisena pelaavien jalkapalloilijoiden poistuvan maasta kesken sopimuskauden, järjestö kertoi maanantai-iltana verkkosivuillaan.

Yhdysvaltalainen sanomalehti The New York Times uutisoi asiasta jo ennen Fifan päätöstä, joka koskee lehden mukaan noin sataa pelaajaa.

Pelaajat voivat lähteä venäläisestä seurastaan ja tehdä sopimuksen uuden seuran kanssa. Sopimus on tehtävä ennen huhtikuun 7. päivää, ja se on voimassa kesäkuun 30. päivään saakka. Pelikausi Venäjällä päättyy kesäkuun lopussa.

Kansainvälisen pelaajayhdistyksen kattojärjestö (Fifpro) sekä yli 40 kilpailun kattojärjestö World Leagues Forum (WLF) vaativat aiemmin, että pelaajien on saatava poistua Venäjältä pysyvästi.

”Ulkomaiset pelaajat voivat oikeutetusti kokea, etteivät he halua enää edustaa venäläistä joukkuetta. Heidän pitäisi voida irtisanoa sopimuksensa välittömästi ilman sanktioita ja rekisteröityä rajoituksetta uuteen seuraan siirtosääntöjen puitteissa”, Fifpro ja WLF kirjoittivat sen jälkeen kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan.

Ukrainassa pelaavien ulkomaalaisten sopimukset seurajoukkueisiinsa ovat keskeytyksissä kesäkuun loppuun saakka, Fifa kertoo.

Sekä Fifa että Euroopan jalkapalloliitto Uefa ovat sulkeneet Venäjän maa- ja seurajoukkueet kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolelle. Venäjä on ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Venäläinen Krasnodar ilmoitti viime viikolla sallivansa ulkomaisten pelaajien ja valmentajien lähtevän seurasta. Teemu Pukin entinen valmentaja, Norwichista lähtöpassit saanut Daniel Farke jätti Krasnodarin ehtimättä valmentaa venäläisjoukkuetta peliäkään.

Fifa toisti maanantaina tuomitsevansa Venäjän jatkuvan voimankäytön Ukrainassa ja vaativan vihollisuuksien pikaista lopettamista sekä rauhan palauttamista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat