ESPN: NFL-seura New York Jetsin omistaja, entinen suurlähettiläs Woody Johnson on kiinnostunut ostamaan Valioliiga-seura Chelsean

Venäläinen oligarkki Roman Abramovitš on kertonut myyvänsä lontoolaisseuran.

NFL-seura New York Jetsin omistaja ja Yhdysvaltain entinen Britannian-suurlähettiläs Robert ”Woody” Johnson on urheilumedia ESPN:n mukaan kiinnostunut ostamaan Chelsean.

7.3. 22:27

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelaavan New York Jetsin omistaja Robert ”Woody” Johnson on kiinnostunut ostamaan jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavan Chelsean, urheilumedia ESPN kertoo.

Johnson on keskustellut ESPN:n lähteiden mukaan asiasta tarjouskilpailua hoitavan Raine Group -liikepankin kanssa.

74-vuotias Johnson tuntee hyvin sekä Chelsean että Valioliigan, sillä hän asui Lontoossa toimiessaan Yhdysvaltain Britannian-suurlähettiläänä vuosina 2017–2021.

Johnsonin kiinnostusta lisännee myös se, että Jets sai joulukuussa pääsyn niin sanotulle Britannian kotimarkkina-alueelle yhdessä viiden muun NFL-seuran kanssa.

Johnson on omistanut Jetsin vuodesta 2000.

Chelsean nykyinen omistaja, venäläinen oligarkki Roman Abramovitš ilmoitti maaliskuun alussa myyvänsä Chelsean. Abramovitšin suhde seuraan mutkistui sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Oligarkki on luvannut perustaa hyväntekeväisyys­säätiön, joka lahjoittaa kaupasta tulevat tuotot Ukrainan sodan uhreille.

Johnson ei olisi ensimmäinen NFL-seuran omistaja Valioliigassa. Stan Kroenke omistaa Los Angeles Ramsin ja Arsenalin, Shad Khan Jacksonville Jaguarsin ja Fulhamin ja Glazerin perhe Tampa Bay Buccaneersin ja Manchester Unitedin.

Lisäksi San Francisco 49ersin omistajalla Jed Yorkilla on Leeds Unitedin osakkeita.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat