Lauri Markkanen kovassa heitto­vireessä, donkkaaminen sujui edelleen

Markkanen pussitti 21 pistettä, mutta takamies Darius Garland liki tuplasi suomalaisen saldon 41 pisteellään.

Lauri Markkanen donkkasi Indianaa vastaan.

9.3. 7:44 | Päivitetty 9.3. 19:44

Koripallon NBA-liigassa tappioputkensa vastikään katkaissut Cleveland Cavaliers otti jo toisen perättäisen voittonsa. Kotivoiton jälkeen Cleveland siirtyi tien päälle ja kukisti isäntäjoukkue Indiana Pacersin pistein 127–124.

Clevelandin suomalaispelaaja Lauri Markkanen oli edellisessä ottelussa joukkueensa tehokkain yli 20 pisteellä, tällä erää suomalainen upotti yhden kolmosen ja 21 pistettä, ollen seuransa kolmanneksi kovin pistenikkari.

Markkanen onnistui pelitilanneheitoissa 57,1-prosenttisesti, mikä oli joukkueen paras lukema. Kolmosissa oli ongelmia (1/5), mutta kakkoset upposivat mainiosti 7/9. Lisäksi kaikki neljä vapaaheittoa sujahti sisään.

Evan Mobley pisti pisteen Markkasta paremmaksi ja pistekuningas Darius Garland liki kaksinkertaisti suomalaisen saldon 41 pisteellään.

Garland syötti lisäksi 13 koria, joista yksi oli Markkasen alley-oopiin.

Markkanen ja Garland ottivat viisi levypalloa mieheen, Mobley 12. Markkaselle kirjattiin lisäksi yksi torjuttu heitto.

Indianan kovimman pistesaldon takoi Tyrese Haliburton, joka teki ottelun aikana 25 pistettä. Seuraavaksi eniten pisteitä saaneet kolme pelaaja onnistuivat kukin pussittamaan 15 pistettä.

Seuraavaksi Markkasen Cleveland kohtaa Floridassa ohiolaisia isännöivän Miami Heatin Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Floridan jälkeen on tiedossa reissu Markkasen edellisen joukkueen Chicago Bullsin vieraaksi.

Ennen lähtöä Indianapolisiin Cleveland kaatoi kotiparketillaan kanadalaisseura Toronto Raptorsin. Voitto katkaisi Clevelandin perättäiset tappiot kolmeen. Vire oli ollut heikompi jo tovin, sillä kotivoittoa edeltäneistä seitsemästä ottelusta Clevelandilla oli vain yksi voitto.

Ottelu Torontoa vastaan ei mennyt kuitenkaan tyystin murheitta, sillä Jarrett Allen loukkaantui sunnuntaina ja murtunut sormi pitää tehosentterin mediatietojen mukaan sivussa ”määrittelemättömän ajan”.

Cavaliersilla on kuitenkin ollut jo ennestään loukkaantumishuolia vaikka muille jakaa, sillä takamiehistöstä puuttuvat niin pitkäaikaispotilas Collin Sexton kuin myös Rajon Rondo ja Caris LeVert. Myös Indianaa vastaan loistaneella Garlandilla on ollut terveyshuolia.

Oikaisu 9.3.2022 kello 19.44: Ricky Rubio ei enää edusta Cleveland Cavaliersia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat