Fifa sinetöi Venäjän kohtalon MM-jatko­karsinnoissa, Ruotsin päävalmentaja ihmeissään seurauksesta: ”Ihan hullua”

Venäjän maajoukkue ja venäläiset seurat on suljettu kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Ukrainan sodan takia.

Artjom Dzjubaa ja muita venäläispelaajia ei nähdä kansainvälisillä kentillä vähään aikaan.

9.3. 8:40 | Päivitetty 9.3. 10:04

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa vahvisti nettisivuillaan, ettei Venäjä saa jatkaa MM-karsintaa.

Puola etenee päätöksen ansiosta suoraan karsintafinaaliin, jossa se kohtaa Ruotsi–Tšekki-ottelun voittajan ottelussa MM-paikasta Qatarin kisoihin.

Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson ihmettelee Fifan päätöstä erityisesti Puolan asemaa ajatellen.

Anderssonin ja Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteerin Håkan Sjöstrandin mukaan Puolalle olisi pitänyt etsiä uusi vastustaja, jotta joukkue ei saisi epäreilua etua MM-karsinnassa.

”Fifa teki lopulta oikean päätöksen Venäjän suhteen, mutta tämä päätös on aivan hullu urheilullisesta näkökulmasta. Me kuitenkin keskitymme Tšekki-otteluun. Haluamme MM-kisoihin ja teemme kaikkemme päästäksemme sinne”, Andersson sanoi Ruotsin jalkapalloliiton verkkosivuilla.

Venäjän jalkapalloliitto on jättänyt Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CAS:iin valituksen Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan Venäjälle asettamasta sulusta.

Venäjän maajoukkue ja venäläiset seurat on suljettu kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Ukrainan sodan takia.

CAS ilmoitti tiistaina, että Venäjän liitto on pyytänyt lykkäystä kilpailukiellon täytäntöönpanoon, jotta Venäjä voisi pelata MM-karsintaottelun Puolaa vastaan 24. maaliskuuta.

CAS ilmoitti lausunnossaan, että se käynnistää kaksi erillistä välimiesmenettelyä Fifan ja Uefan sulkupäätöksistä sekä 15 kansallisen lajiliiton päätöksistä kieltäytyä otteluista Venäjää ja venäläisseuroja vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat