Ilveksen Joonas Oden joutui somessa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi – Lukko tuomitsi kannattajansa käytöksen jyrkästi

Oden ajettiin ulos Lukko-ottelusta polvitaklauksen seurauksena ja julkaisi ottelun jälkeen saamiaan viestejä Instagramissa.

Joonas Oden on tällä kaudella tehnyt Liigassa tehot 10+18.

9.3. 10:57

Tampereen Ilveksen Joonas Oden joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi tiistaina Raumalla pelatun jääkiekkoliigan Lukko-ottelun jälkeen.

Oden sai ottelun kolmannessa erässä pelirangaistuksen polvitaklauksesta, jonka seurauksena Lukon puolustaja Ondrej Slovacek talutettiin kentältä ulos.

Ottelun jälkeen Oden julkaisi Instagramissa saamiaan törkeitä rasistisia viestejä.

Viestit kulkeutuivat Lukon tietoon, ja seura tuomitsi ne tiukkasanaisesti.

”Tällaisen kielenkäytön tuomitsemme seurana jyrkästi. Tämä ei edusta kannattajayhteisömme ja sen eikä seuramme arvoja”, seura kirjoitti Twitterissä.

”Puutumme ja tulemme jatkossakin puuttumaan asiattomiin ja laittomiin kommentointeihin siinä määrin kuin me pystymme.”

Myös Lukon hyökkääjä Scott Pooley otti kantaa tapahtuneeseen ja puolusti Odenia.

”Joonas Odenin Instagramissa saamat kommentit ovat raivostuttavia. Riippumatta siitä, mitä pelissä tapahtuu, hän on paitsi lahjakas urheilija myös ihminen. Jääkiekossa ei ole tilaa rasismille. Puhun koko joukkueemme puolesta sanoessani, että tuomitsemme tämän käytöksen ja pyydämme Joonakselta sitä anteeksi”, Pooley kirjoitti Twitterissä.

Liiga kommentoi aihetta keskiviikkona muistuttaen, että rasismille ei ole sijaa yhteiskunnan millään osa-alueella.

”Jääkiekossa rasistinen loukkaus on ottelurangaistuksen arvoinen rike. Emme hyväksy sellaista myöskään kannattajilta. Pidetään yhdessä huolta kiekkoyhteisöstämme. Rasismille ei ole sijaa katsomossa, somessa tai missään muuallakaan. Jääkiekko kuuluu kaikille.”

Liiga tiedotti keskiviikkona, että Oden ei saa lisärangaistusta pelirangaistuksen päälle.

”Kurinpitodelegaatio pitää Odenin liikettä pelkästään kiekon tavoitteluna, eikä taklauksena/kontaktin hakemisena, joten tilanteesta ei ole aiheellista määrätä ottelurangaistusta/pelikieltoa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat