Suomalaisten ”pakoa” KHL:stä ihmetellyt venäläis­toimittaja kehuu nyt pelaajia tavasta jättää sarja

Moni suomalaispelaaja on jättänyt hyvästit KHL-joukkueelleen.

Leijonille olympiakultaa torjuneen Harri Säterin toiminta saa kehuja Venäjällä.

9.3. 12:03

Moni suomalaispelaaja on jättänyt jääkiekon KHL:n Venäjän hyökättyä Ukrainaan, ja pelaajat saavat nyt kehuja toiminnastaan.

KHL:n ovat jättäneet Ville Pokka, Oliwer Kaski, Markus Granlund, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Juha Metsola, Harri Säteri, Jyrki Jokipakka ja Frans Tuohimaa.

Venäläisen Sport-Ekspressin toimittaja Aleksei Ševtšenko ihmetteli suomalaisten ”pakoa” viime viikolla, mutta nyt sama mies kehuu pelaajia tavasta jättää sarja.

Ševtšenkon kehut liittyvät siihen, että kanadalainen Jake Virtanen lähti toimittajan tietojen mukaan Moskovan Spartakista vähin äänin ilmoittamatta kenellekään lähtöaikeistaan.

”Moni tekee asian oikein. Sibir Novosibirskin suomalaiset sanoivat hyvästit joukkueelle ja järjestivät erityisen illan, jossa puhuttiin kauniita sanoja”, Ševtšenko kirjoittaa viitaten Harri Säteriin ja Jyrki Jokipakkaan, jotka jättivät tunteikkaat jäähyväiset joukkuetovereilleen viime viikolla.

Teemu Hartikainen ja kaksi Avangardin puolustajaa (Oliwer Kaski ja Ville Pokka) kiittivät faneja ja seuraa.”

Jake Virtanen pelasi NHL:ssä Vancouver Canucksin riveissä vuosina 2016–2021, mutta seura hyllytti hyökkääjän viime vuoden toukokuussa, koska häntä syytettiin seksuaalirikoksesta.

Pelipaikka aukesi sen jälkeen KHL:stä, mutta jatkossa suuntana lienee Euroopan sarjat.

Lue lisää: Venäläistoimittaja ihmettelee suomalais­pelaajien lähtöä KHL:stä: ”En ymmärrä, miksi suomalaiset pakenevat”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat