HS seuraa

Krista Pärmäkoski hiihti neljänneksi Falunissa, miehissä ruotsalais­konkari teki jätti­yllätyksen

Hiihdon maailmancupin kausi päättyy tänä viikonloppuna.

Ruotsin Calle Halfvarsson oli miesten 15 kilometrin kilpailun suurin yllättäjä. Kuva Lahden maailmancupista 27. helmikuuta 2022.

12.3. 12:15 | Päivitetty 12.3. 16:22

Hiihdon maailmancupin kauden viimeiset henkilökohtaiset matkat hiihdettiin lauantaina Ruotsin Falunissa.

Ensimmäisenä lauantaina matkaan lähtivät miehet, joille päivän urakka on 15 kilometrin vapaalla hiihtotavalla. Kokonaisuutena miesten kisa oli Norjan juhlaa, sillä kärkikuusikosta norjalaisia oli viisi – mukaan lukien voittaja Didrik Tønseth.

Kisan suurin yllättäjä oli kuitenkin se kärkikuusikon ainoa ei-norjalainen, sillä Calle Halfvarsson hiihti kotiyleisön edessä toiseksi. Ensi viikolla 33-vuotispäiviään viettävä Halfvarsson ylsi maailmancupissa palkinto­korokkelle ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 2018.

Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena kymmenes. Hänet palkittiin kilpailun jälkeen normaalimatkojen cupin voittajan kristallipallolla.

Naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Norjan Therese Johaug otti viimeisessä maailmancupin kisassa ylivoimaisen voiton 35,9 sekunnin erolla Ruotsin Jonna Sundlingiin. Yhdysvaltojen Jessie Diggins hävisi Sundlingille vain 0,4 sekuntia.

Krista Pärmäkoski oli neljäs ja Kerttu Niskanen seitsemäs. Jasmi Joensuu oli 26:s, Johanna Matintalo 34:s, Anne Kyllönen 36:s ja Kari Lylynperä 50:s.

Pärmäkoski hävisi kakkossijan vain 2,3 sekunnilla.

”Todella hyvä kilpailu. Verryttelyssä ei tuntunut hyvältä. Piti vain juoda riittävästi. Lähdin kohtuu rohkeasti liikkeelle. Yllätyin tämän päivän sijoituksesta. Olisi kiva olla pallilla, mutta en ole pettynyt”, Pärmäkoski kommentoi V Sportin haastattelussa.

Pärmäkoski sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa niin ikään neljänneksi.

”Hyvä ja tasainen kausi. Vapaa ei ole ehkä mennyt niin hyvin, mutta nyt oli hyvää tekemistä, se lämmittää.”

Sunnuntaina kausi päättyy sekaviestillä ja seka­pariviestillä. Kukin hiihtäjä saa osallistua vain yhteen sunnuntain kisoista.

HS seurasi lauantain väliaikalähtöinä käytäviä kilpailuja hetki hetkeltä alta löytyvässä liveseurannassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat