Haas-tallista irti­sanottu Nikita Mazepin alkaa tarjota oikeus­apua hyllytetyille venäläis­urheilijoille

Mazepinin säätiö lupaa myös rahallista ja psykologista tukea urheilijoille.

Nikita Mazepin ajoi vielä Barcelonan testeissä Haas-tallissa.

9.3. 17:20

Entinen Haas-tallin F1-kuski, venäläinen Nikita Mazepin kertoo, että hän alkaa tarjota oikeudellista apua urheilijoille, jotka on hyllytetty Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Mazepin hyllytettiin Haas-tallista viime lauantaina juuri Ukrainan sodan takia. Talli irtisanoi myös sponsorisopimuksen venäläisen Uralkalin kanssa. Uralkalin pääomistaja on Mazepinin isä Dmitri Mazepin, joka vaatii tälle kaudelle maksettuja sponsorirahoja takaisin.

Racefans-sivuston mukaan Mazepin julkaisi sosiaalisessa mediassa viestin, jossa hän kertoo myös omasta tilanteestaan.

”Kuten tiedätte, menetin sopimukseni kilpailla Formula 1:ssä tänä vuonna. Ensin Fia [Kansainvälinen autourheiluliitto] salli kilpailemiseni neutraalina urheilijana, mutta talli peruutti sopimukseni.”

Nyt hän haluaa auttaa muita urheilijoita, jotka ovat samassa tilanteessa. Käytännössä kyse on venäläisistä ja valkovenäläisistä urheilijoista.

”Olen päättänyt perustaa säätiön, joka tukee urheilijoita, jotka ovat menettäneet mahdollisuuden kilpailla korkeimmalla tasolla ei-urheilullisin perustein”, Mazepin sanoo.

”Me tarjoamme töitä, taloudellista tukea, psykologista apua ja oikeusapua tapauksissa, joissa urheilija haluaa keskustella asemastaan. Säätiön nimeksi tulee ’We Compete As One’ [Kilpailemme yhtenä].”

Säätiön nimi muistuttaa vahvasti F1-kilpailuissa käytettävää ”We Race As One” (Kisaamme yhtenä) -teemaa, joka liittyy yhdenvertaisuuteen ja muun muassa rasismin vastustamiseen.

Säätiön rahoitukseen käytetään Haas-tallin sponsoroinnista säästyviä varoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat