Aleksandr Bolšunov poisti arvostelua herättäneet Neuvosto­liitto-aiheiset kuvat Instagram-tililtään suksi­sponsorin vaatimuksesta

Bolšunovin sponsorisopimus on toistaiseksi hyllytetty.

Aleksandr Bolšunov kilpaili 26. helmikuuta Salpausselän kisoissa.

9.3. 20:08

Venäjän hiihtotähti Aleksandr Bolšunov poisti tiistaina Instagram-tililtään kuvat, joissa hän poseeraa Neuvostoliiton vuoden 1980 kisa-asussa.

Kuvia ja tekstiä ”CCCP 1980” oli arvosteltu jo aiemmin provokatiivisiksi Ukrainan sodan takia, mutta hiihtäjä suostui poistamaan kuvat, kun hänen suksisponsorinsa otti yhteyttä.

”Otimme häneen yhteyttä ja selitimme, että Rossignol ei kannata tällaista postausta ollenkaan. Hän ymmärsi tehneensä virheen, jota hän ei ollut todellakaan tarkoittanut. Hän poisti päivityksensä välittömästi”, Rossignolin kilpailu- ja urheilujohtaja Colin Barbé kertoo norjalaiselle TV2:lle sähköpostitse.

TV 2 kysyi, lopettaako suksimerkki Bolšunovin sponsoroinnin. Barbén mukaan kaikki venäläiset urheilijat on hyllytetty sponsoroinnista 1. maaliskuuta alkaen toistaiseksi.

Rossignolin mukaan venäläiset hiihtäjät saavat käyttää heillä jo olevia suksia, mutta uusia ei lähetetä.

”Hyllytyksemme perutaan, kun urheilujärjestöt sallivat heidän jälleen kilpailla”, Rossignol tiedotti TV2:lle.

Rossignolin mukaan he pyrkivät auttamaan ukrainalaisia urheilijoita jatkamaan harjoittelua siten, että urheilijoita kutsutaan Ranskaan.

Bolšunov voitti Pekingin olympialaisissa kolme kultamitalia.

Suksifirman yhteydenotosta Bolšunoviin kertoi Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat