Pallonmenetykset maksoivat Lauri Markkasen Clevelandille – valmentajalegenda teki historiaa

San Antonion valmentaja Gregg Popovich teki uuden NBA-ennätyksen.

Clevelandin Lauri Markkanen (vas.) ja Ed Davis katselivat vierestä, kun Miamin Bam Adebayo donkkasi pallon koriin. Adebayo teki ottelussa 30 pistettä.

12.3. 8:57 | Päivitetty 12.3. 9:45

Koripallon NBA:ssa San Antonio Spurs kohtasi kotikentällään Utah Jazzin. Tiukka 105–102-voitto oli Spursille merkityksellinen pudotuspeli­mahdollisuuksien kannalta, mutta erityisen merkittävän siitä teki toinen asia.

Spursia jo vuodesta 1996 lähtien valmentanut Gregg Popovich otti uransa 1 336. voiton NBA-päävalmentajana. Tuo lukema nostaa hänet yksin kaikkien aikojen voitokkaimmaksi päävalmentajaksi.

Popovich, 73, jätti taakseen vuosina 1976–2010 valmentaneen Don Nelsonin. Spurs-valmentaja tarvitsi ennätykseen 2 030 ottelua, kun Nelsonilla meni omien voittojensa keräämiseen 368 ottelua enemmän.

Spursin sosiaaliseen mediaan lataamalta videolta käy ilmi, että joukkue juhlisti saavutusta ottelun jälkeen pukuhuoneessa asiaankuuluvan riehakkaasti.

Popovich on voittanut Spursin päävalmentajana viisi NBA-mestaruutta. Lisäksi hän valmensi viime kesänä Yhdysvallat olympiakultaan Tokiossa.

Popovich antoi tunnustusta uransa aikana valmentamilleen pelaajille, valmennustiiminsä jäsenille ja San Antonion asukkaille.

”Tämä saavutus ei ole minun. Se on meidän”, Popovich totesi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Itälohkossa Cleveland Cavaliers hävisi lauantain vastaisen yön vierasottelunsa Miami Heatille lukemille 105–117.

Cleveland voitti joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista, mutta joutui joulukuisten voittojen jälkeen nyt taipumaan Miamille.

Clevelandin suomalaispelaaja Lauri Markkanen vietti kentällä liki 32 minuuttia ja teki joukkueelleen 15 pistettä. Hän nappasi ottelussa neljä levypalloa sekä yhden koriin johtaneen syötön.

Kolmen pisteen heitoissa Markkanen onnistui kahdesti, kun yrityksiä kertyi kuusi. Hän upotti kuusi kaikkiaan 12 pelitilanneheitostaan.

Ottelun pistetykki oli Miamin Bam Adebayo, joka teki kaikkiaan 30 pistettä.

"Hän pelasi loistavan, kokonaisvaltaisen ja voittavan ottelun. Hän vaikutti voittoon yhtä paljon kuin kuka tahansa muu molemmissa kenttäpäädyissä”, Miamin päävalmentaja Erik Spoelstra kiitteli ESPN:n verkkosivuilla Adebayon monipuolisuutta.

Ennen ottelua Miamia vastaan Cleveland oli ottanut kaksi voittoa perätysten, kun ottelut sekä Torontoa että Indianaa päättyivät joukkueen hyväksi. Näistä otteluista Markkasen pistetilille kertyi 21 ja 22 pistettä.

Ennen ottelua Miamia vastaan Clevelandilla oli tilillään 38 voittoa ja 27 tappiota. Nyt tappioiden määrä kohosi 28:aan. Joukkue on NBA:n itälohkossa kuudentena.

"Pallonmenetykset maksoivat. Vastustaja teki hienoa työtä ja pakotti meidät pallonmenetyksiin. Sitten he tekivät hienoa työtä kääntäessään peliä”, Clevelandin päävalmentaja J.B. Bickerstaff harmitteli syntyneitä vastahyökkäyksiä.

Miami pitää itälohkon kärkisijaa. Sillä on Cleveland-ottelun jälkeen 45 voittoa ja 23 tappiota. Kotonaan Miami on voittanut selvän enemmistön, kaikkiaan 24 peliä ja hävinnyt vain kahdeksan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat