Lopun jyrkkä oli liian vaikea paralaskija Laurilalle – Inola oli hiihdon näkövammaluokassa 12:s

Kanadan Brian McKeever rohmusi 16:nnen kultamitalinsa ja nousi jakamaan ennätystä.

Kelkkalaskija Maiju Laurilan paralympialaiset päättyivät keskeytykseen pujottelun ensimmäisellä kierroksella.

12.3. 10:47

Suomen Maiju Laurilan kilpasuoritukset Pekingin talviparalympialaisissa päättyivät ensimmäisen kierroksen keskeytykseen naisten pujottelun kelkkalaskijoiden luokassa varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Avauslaskusta vain yhdeksän pujottelijaa pääsi maaliin asti. Saksan Anna-Lena Forster voitti kilpailun.

"Puolessavälissä luulin menneeni väärältä puolen porttia. Pasmat meni sekaisin ja sitten lopun jyrkkä oli liian haastava”, Laurila kertoi Suomen paralympiakomitean Twitterissä.

Ensimmäistä kertaa paralympialaisiin osallistunut Laurila sijoittui kymmenenneksi perjantain suurpujottelussa. Tammikuussa hän sijoittui neljänneksi Lillehammerin MM-kisojen suurpujottelussa.

"Hieno kokemushan nämä kisat olivat. Ja nyt pääsee kotiin tyttären luokse”, Laurila mietiskeli.

Varhaisaamun suomalaisurheilijoista Inkki Inola sijoittui 12:nneksi maastohiihdon miesten näkövammaisten hiihtäjien luokan vapaan hiihtotavan keskimatkalla.

"Raskas kisa. Maaliin kun pääsi, niin oli ihan hyvä. Ei jäänyt hirveästi kerrottavaa jälkipolville”, Inola sanoi.

Kanadan Brian McKeever otti voiton 12,5 kilometrin hiihtomatkalta ja kasvatti paralympiakultamitaliensa määrän 16:een.

Uutistoimisto AFP:n mukaan McKeever, 42, saavutti kultamitalien määrässä talviparalympialaisten kaikkien aikojen menestyneimmän miehen Saksan Gerd Schönfelderin, joka alppihiihtourallaan rohmusi 16 paralympiakultaa aikavälillä 1992–2010.

Talviparalympialaisten kaikkien aikojen menestynein urheilija on norjalainen maastohiihtäjä Ragnhild Myklebust, jolla on 22 kultaa ja kaikkiaan 27 mitalia viisistä kisoista 1988–2002.

Inolan ja hänen opashiihtäjäksi juuri kisojen alla tulleen Jari Huhdan kisojen paras sijoitus tuli perinteisen 20 kilometrin kisassa maanantaina, jolloin Inola sijoittui neljänneksi. Keskiviikkona hän sijoittui 13:nneksi vapaan sprintin karsinnassa.

"Tyhjä olo on elimistössä tällä hetkellä, voimia ei ole yhtään jäljellä. Maanantain kisa oli sen verran kova rypistys, että en vain onnistunut siitä palautumaan, kun vielä oli energiansaannin kanssa ongelmia torstaihin saakka”, Inola summasi.

Inola oli toista kertaa mukana paralympialaisissa ja käänsi katsetta jo neljän vuoden päästä Milanossa ja Cortina d'Ampezzossa järjestettäviin seuraaviin paralympialaisiin.

"Lähdin tänne mitalitavoitteella ja siitä jäätiin yksi sija, joten tietysti se vähän harmittaa, mutta neljän vuoden päästä Milano-Cortinasta on tarkoitus ottaa kultamitali. Siellä on ohjelmassa kaksi perinteisen matkaa ja nyt laitetaan tästä päivästä lähtien täysi fokus sinne”, 23-vuotias Inola suunnitteli.

Alppihiihtäjä Santeri Kiiveri päättää suomalaisten kisasuoritukset sunnuntaiaamun pujottelukilpailussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat