Floridan myrskysää piinaa golfin suurturnausta: ensimmäistä kierrosta ei ole saatu pelattua kahden päivän aikana

The Players Championship jatkunee viikonlopun yli viivästysten vuoksi.

Brooks Koepka arvioi sateenvarjo suojanaan puttilinjaansa 11. viheriöllä perjantaina. Kahden päivän jälkeen Koepkalla on avauskierrosta jäljellä vielä kolmen väylän verran.

12.3. 12:04

”Golfin viidentenä major-turnauksenakin” tunnettu The Players Championship on tänä vuonna alkanut heikommin kuin kukaan olisi osannut kuvitella.

Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisten pelaajien suorituksista ja epäonnistumisista, vaan turnauksen kulusta. Surkean sään vuoksi kahden pelipäivän aikana ensimmäistäkään kierrosta ei ole saatu pelattua kokonaan loppuun.

Tämänvuotinen turnaus pelataan Floridassa TPC Sawgrass -keskuksessa. Käytössä oleva stadionrata tunnetaan parhaiten maailmankuulusta 17:nnestä väylästä, jonka viheriönä toimii pieni veden ympäröimä saari.

Aiemmista sääennusteista poiketen kentän aluetta ovat piinanneet rankkasateet ja myrskytuulet. Sateen odotetaan väistyvän lauantaina, mutta ESPN:n mukaan pelaajia saattavat tuolloin vaivata vielä rajut tuulenpuuskat.

The Players Championship on viimeksi vuonna 2005 jouduttu päättämään viivästyksen vuoksi vasta maanantaina. PGA Tourin päätuomari Gary Young kertoi ESPN:lle, että turnaus venyy tänä vuonna hyvin todennäköisesti maanantaille.

Mukana yhä olevista 143 pelaajasta 96 on saanut pelattua ensimmäisen kierroksen loppuun.

Tulokseen kuusi alle parin on yltänyt kolme pelaajaa, joista Brice Garnett on ehtinyt pelata vasta 13 väylää. Hänen kanssaan kärkipaikkaa jakavat Tommy Fleetwood ja Tom Hoge.

The Players Championshipia arvostetaan pelaajien keskuudessa suuresti muun muassa palkintorahojen vuoksi. Turnauksen 20 miljoonan dollarin palkintopotti on PGA-kiertueen suurin, ja siitä 3,6 miljoonaa dollaria menee turnauksen voittajalle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat